Csillag születik a Mezőben


2011-11-28 21:41:48  | cikk: HuHa  | 


Csillag születik a Mezőben főképe
A Közgáz mintájára rendezte meg először néhány évvel ezelőtt a Mező is a 9. évfolyamosok bemutatkozó műsorát, s a program olyan sikeres lett, hogy kibővítették, és idén nemcsak a kezdő évfolyam diákjainak, hanem az egész iskolának meghirdették a rendezvényt „Csillag születik” címmel.
-Semmiféle megkötést nem adtunk a részvétellel kapcsolatban, így rajzokkal, fotókkal is indultak diákok, emellett pedig táncos, verses, énekes és hangszeres produkciók is szerepeltek a mai műsorban – mondta el Peka András, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus. A tanár úr azt is hozzátette, a produkciók teljesen amatőr módon születtek, a tanulók saját maguk állították össze fellépésüket, délutánonként gyakoroltak és leginkább igyekezetük és munkájuk értékelendő.
A tagintézmény konferenciatermében megrendezett programon egymást követték a diákok előadásai, zongorán felcsendült Schubert Menüettje, elhangzott a békakirály című vidám vers, Lola: Hallja meg a világ című dala és még sok más produkció. Csányi Anita és bátyja, István egy cigánytánccal lépett színre.
-Egy héttel ezelőtt jelentkeztünk a vetélkedőre és egy igazi cigánytáncot akartunk bemutatni a társainknak. Ilyen táncot a családi programokon kisgyermekkorunk óta táncolunk, most csak annyit tettünk, hogy egyeztettük a lépéseket, a koreográfiát – mesélte Csányi Pityu, akinek - testvérével közösen előadott - produkcióját vastapssal fogadta a népes számú közönség. Az előadott műsorszámokat és a leadott rajzokat, fotókat zsűri értékelte, mely az iskola pedagógusaiból és Pataki András színművészből állt, a tanulók pedig közönségszavazáson jelölhették meg a legjobban tetsző műsorszámokat.
-Az értékelés teljesen szubjektív, hiszen nem egy művészeti ág szereplői vesznek részt a versengésben, így a hatás az, ami igazán érdekes. De igazából ez a találkozó az első szárnypróbálgatás a diákok számára. A tanárurak és hölgyek úgy figyelik a tanulókat, mint szülők a gyermekeik első lépéseit, hogy nem esnek–e orra, de persze orra esnek, mégis ez egy olyan szituáció, ahol a művészetekhez kapcsolódó szocializációról beszélhetünk – fogalmazott az előadások után Pataki András, a zsűri elnöke, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.
A zsűri végül Czere Viktória 11/F osztályos diákot nevezte ki a Mező „csillagának”, ő fotóival vett részt a megmérettetésen. A diákközönség pedig Csányi Anita és Csányi István táncos produkcióját ítélte a legjobbnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!