Rendhagyó kémia óra a Weöres Sándor Általános Iskolában


2011-11-28 21:41:07  | cikk: Pulay Róbertné  | 


Rendhagyó kémia óra a Weöres Sándor Általános Iskolában főképe
2011.november 28-án, hétfőn az első órában rendhagyó kémia óra volt iskolánkban.
A hetedik és a nyolcadik osztályosok különböző érdekes kémiai kísérleteket tekinthettek meg, sőt részt is vehettek benne. Volt magnézium égetése és kémiai torta „sütése”. Kísérleteztünk nátriummal, hidrogén-peroxiddal, előállítottunk repülősót. Megetettük az „éhes” lombikot tojással, és az ügyesebbek megbűvölhették a felfújt lufit – átszúrták hegyes pálcával és mégsem szökött el belőle a levegő stb.
A kísérleteket nemcsak bemutatta, hanem el is magyarázta a „mágus” - Kapocsi Margit Katalin a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Vegyészeti Múzeumának szakembere. A tanárnő humoros, de mégis tudományos előadása nagyon tetszett a gyerekeknek és sok hasznos információt nyújtott számukra.
Többek között azt is megtudhatták, hogy …
• … 2011. a kémia tudományának éve;
• … szinte minden szakma kapcsolatban van a kémiával;
• … mi a hasonlóság, és mi a különbség a nylon zacskó, a nylon harisnya és a PET palack között.
Reméljük a jövőben is lesz alkalmunk hasonló órák szervezésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!