Adventi ráhangolódás a Nagytemplomban


2011-11-28 19:45:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Adventi ráhangolódás a Nagytemplomban főképe
„Adventi készület” címmel már negyedik alkalommal szerveztek koncertet advent első vasárnapján az ünnepi ráhangolódás jegyében a Nagytemplomban. 
Dr. Mail József apát-plébános köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy advent a várakozás, a felkészülés időszaka, arra az ünnepre, amelyet a kereszténység az egész világon ünnepel. Ahhoz, hogy örömteli legyen, lelkileg és testileg is fel kell készülni.
- A karácsony annak lesz csak örömteli, aki méltóképpen fel tud rá készülni. A mai alkalom ebben segít. A lelkünk is igényel egy „szervizt”, évente kétszer. Egyszer nagyböjtkor, valamint adventkor - mondta az apát-plébános.
Édes Lászlóné szervező hírportálunknak elmondta, mivel advent a várakozás időszaka, ilyenkor mindenki rohan, elfoglalt, s ezért szeretnének az elcsendesedéssel segítséget nyújtani az ünnepre való ráhangolódásban.
A koncert ideje alatt a gyertyák fényei, a csodálatos muzsikaszó és fényképes vetítés segítette a megjelenteket az ünnepvárás örömteli pillanataihoz. Az „Adventi készület” meghitt programjában közreműködtek a Bartók Béla Zeneiskola tanárai, a Kella kamaraegyüttes, Eisenbeck Ágota énekművész, valamint a Szent István Kórus.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!