Megkezdődtek a Filharmónia koncertek


2011-11-28 19:35:21  | cikk: mo  | 


Megkezdődtek a Filharmónia koncertek főképe
Ma két középiskola – a Türr István Gimnázium és Kollégium valamint a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium – diákjai vettek részt a Filharmónia koncertsorozat első előadásán, míg december 1-jén, csütörtökön a petőfisek és az általános iskolások részesülhetnek a zenei élményben. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ hosszú évek óta megszervezi a koncertsorozatot. Szanyiné Csepregi Ilona művelődésszervező szerint a Filharmónia kitűnően illeszkedik az oktatási rendszerbe. A koncertek során a fiatalok általában a komolyzenei művekkel ismerkedhetnek meg, de nem „nehezen emészthető” darabokkal, hanem inkább olyanokkal, melyek az általános műveltség részét képezik.
A mai alkalmon a Budapest Saxophone Quartet négy fiatal művésze - Szepesi Bence, Puskás Levente, Tószegi Bernát és Horváth Marcell - mutatkozott be a diákok előtt. Az együttes azzal a céllal alakult, hogy Magyarországon is felkeltse az érdeklődést az egyre terjedő klasszikus szaxofon zene iránt. 1997-től koncerteznek belföldön és külföldön egyaránt. A zenekar tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomáztak, részt vettek több mesterkurzuson osztrák, holland, amerikai és francia professzoroknál. Az elmúlt hosszú évek során kialakított széles repertoárukat előadóművészekkel és zenekarokkal előadott darabokkal színesítették (oboa, trombita, ének, zongora, fuvola, jazz trió, szimfonikus-, koncertfúvós- és vonószenekar), ezek között több olyan zenemű is található, amelyet kifejezetten az együttes számára komponáltak. A Budapest Saxophon Quartet eddig 6 önálló lemezt készített valamint közreműködött más előadók lemezén is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!