Megkezdődött az aula építése a volt Mezőben


2009-11-29 02:41:19  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Megkezdődött az aula építése a volt Mezőben főképe
2008. novemberében indult meg a Társadalmi Infrastrukturális Operatív Program keretében a Pápai TISZK infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projekt, mely 2 pápai szakképző intézményt érint. A 802 millió Ft összköltségvetésű projekt, 90 százalékos támogatást élvez - ez 722 millió Ft pályázati forrást jelent – és 10 százalék önerőt igényelt. A kivitelezési munkák ez év júniusában kezdődtek meg, az első ütemben elkészült az Acsády Ignác Szakképző Iskola projektarányos akadálymentesítése, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményében - a volt Mezőben – felújították a főépületet és a régi négy tantermes épületet multifunkciós épületté alakították. A nyári szünetben folyó munkák a szeptemberi tanévkezdésre elkészültek, az első ütem átadására a volt Mező tanévnyitó ünnepségén került sor.

A projekt második ütemének kivitelezési munkálatai november elején kezdődtek meg – tudtuk meg Pozsgai László vezető projekt menedzsertől. Ennek keretében aulát építenek a volt Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A kétszintes épület alapterülete meghaladja az 1000 m2-t. Itt kerül kialakításra a két szintet átfogó, 400 m2-es aula, szintenként 4-4 tanterem valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok. Az új épület tetőterében kapnak helyet a kiszolgáló helyiségek és a kazánház. Az aula épülete szervesen kapcsolódik az intézmény főépületéhez, az átjárást a földszinti folyosó biztosítja majd – ismertette a részleteket a projektvezető.

Akárcsak az eddig elvégzett felújítási munkák során, az új épület kivitelezésénél is kiemelt szerepet kapnak az energiatakarékos műszaki megoldások, a jogszabályokban előírt hőtechnikai  szabványok. A beruházás során hőszigetelő téglát használnak, hőszigetelő nyílászárók és üvegfalak kerülnek beépítésre, a legmodernebb kondenzációs kazánok fűtik majd az épületet, a meleg víz előállításhoz pedig napkollektoros  rendszert is használnak.

Jelenleg az alapozási munkálatok folynak a volt Mező területén. Jól halad a földmunka, az alapásás és a vasszerekezetek beépítése és várhatóan – ha az időjárás engedi - az idén elkészülnek a betonozási munkákkal is.

A kivitelezést – akárcsak az első ütemben megvalósult beruházásokat – a Mező 2009 Konzorcium végzi, mely pápai és Pápa környéki építőipari cégekből alakult. Az általuk végzett munkák összköltsége mintegy 530 millió Ft. Az aula átadási határideje 2010. augusztus 2.

A TIOP projekt keretében még egy helyszínen - a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézményében (a volt Közgázban) – lesz fejlesztés. Itt is a projektarányos akadálymentesítés készül el, ami egy mozgássérült felvonó építését is magába foglalja. Ez a beruházás 2010 nyarán valósul meg – tájékoztatott Pozsgai László.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!