Nem játszott jól, de nyert a Pápai Motax Autó KC


2011-11-27 21:21:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem játszott jól, de nyert a Pápai Motax Autó KC főképe
Az NB II-es kosárlabda bajnokság hatodik fordulójában a Tatai SE-t látta vendégül a Városi Sportcsarnokban a Pápai Motax Autó KC. A vendégek nem lehettek büszkék eddigi teljesítményükre, hiszen a csapat eddigi négy mérkőzését (Siófok, Szombathely, Zalaegerszeg, Sopron) kivétel nélkül elveszítette, így csodaszámba ment volna, ha épp Pápán kezdik meg a bajnoki pontok gyűjtését. A hazaiak Oroszlányban vereséggel indították a szezont, azt követően azonban magukra találtak, így a Marley FKSE-t, a Dombóvári KS-t, a Kanizsát, és legutóbb 21 pontos különbséggel a Pécsbánya SE-t is két vállra fektették. A Tata ellen a Szekeres, Perger, Viant, Horváth, Csapai kezdő ötöst vetette be Vajda Balázs vezetőedző. Az első negyedben a várttól eltérően kissé nehezen lendült játékba a fehér mezes hazai csapat, a negyed derekáig fej-fej mellett estek a kosarak. A hajrára nyolcpontos hazai vezetésnél időt kértek a vendégek, de igazán ez sem hozta meg a remélt változást, 10 perc játék után 16-10 volt az állás. A második negyedben sem hengereltek a hazaiak, sem kint, sem a palánk alatt nem úgy teljesítettek, ahogy az elvárható lett volna, sőt. Eltelt úgy három perc, hogy nem dobtunk kosarat (27-22), a gólcsendet Perger triplája törte meg. Az első félidőre maradt még egy szépségdíjas jelenet, Perger parádésan, nagyszerű ütemben a háta mögött passzolt Viantnak, aki élt is a ziccerrel, 37-26-os állásnál vonultak nagyszünetre a csapatok. A harmadik negyedre némiképp sikerült rendet tenni a fejekben, még most sem volt ugyan tökéletes a mutatott játék, szerencsére a tataiak még gyengébb formát mutattak, ismét Perger volt az egyik húzóember, újabb hármasával már húsz pont volt a különbség (58-38). A záró negyedben tovább nőtt a két csapat közti különbség, végül a hazaiak begyűjtötték idei negyedik győzelmüket is (80-54). Egy gyenge színvonalú mérkőzésen a Pápai Motax Autó KC félgőzzel is győztesen hagyta el a játékteret, a kosarasokra két feladat vár még ebben az évben, december 2-án Siófokra utaznak, majd december 18-án 18 órától a Szombathelyi ESE látogat a Sportcsarnokba, ahol a bajnoki elsőség lesz a tét.

Pápai Motax Autó KC - Tatai SE 80-54 (16-10, 21-16, 26-14, 17-14)

Vajda Balázs: A Tata hajtós, jól összerakott, ugyanakkor rutintalan csapat, a mi oldalunkon pedig több, az NB I-es utánpótlás bajnokságban nevelődött fiatal kapott lehetőséget néhány rutinos játékossal kiegészülve, véleményem szerint a döntő különbség ma ebben rejlett. Fülöp András hiányában nem volt megfelelő a ritmusunk, emiatt volt kicsit döcögősebb a játékunk, de amikor kellett megráztuk magunkat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!