Ó, Jöjj, Ó, Jöjj, Üdvözítő - adventi ráhangolódás a Refiben


2011-11-27 20:58:22  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ó, Jöjj, Ó, Jöjj, Üdvözítő - adventi ráhangolódás a Refiben főképe
20 éves hagyomány éledt ma este újjá a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája dísztermében. Az egyházi esztendő végén járunk, így advent vasárnapjain a diákok hagyományosan összegyűlnek, és együtt készülnek lélekben a hamarosan elérkező ünnepre, teszik ezt verssel, közös énekléssel, meditációval.
Rendszerint a tanárok saját tanítványaikkal állítják össze a vásárnaponkénti ráhangolódás műsorát, a diákok részéről a szerepvállalás önkéntes alapon működik.
- Ma a 11. A osztály tanulói készültek versekkel, történetekkel, idézettel és közös énekléssel, hiszen advent nemcsak az elcsendesedés időszaka, a közös örömé is egyben - mondta el kérdésünkre Mayerné Pátkai Tünde tanárnő, az est főszervezője.
Az iskola rengeteg adventi ráhangolódást kínál a következő napokban diákjai számára - árulta el a gimnáziumi tanár. Jövő héten a tanárok saját otthonaikba hívják a gyerekeket, és süteményeket fognak sütni jótékonysági célból, amelyeket jövő szombaton, az iskola nyílt napján árusítani fognak. A bevételt a rászoruló kárpátaljai diákoknak juttatják el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!