Ünnepi díszbe öltözött a belváros


2011-11-27 20:40:53  | cikk: mo  | 


Ünnepi díszbe öltözött a belváros főképe
Városszerte összegyűltek ma a családok, barátok, közösségek, hogy együtt gyújtsák meg az adventi koszorú első gyertyáját. Így történt ez Tapolcafőn is, ahol a falu közössége egy szép és nemes célért fogott össze az idei adventben, hiszen a településen először állítottak szabadtéri betlehemet, adventi koszorút és karácsonyfát. A betlehemet és a koszorút a Tapolcafői Kertbarát Körnek köszönheti a falu apraja nagyja. Az istállót a férfiak tervezték és készítették el, míg a bibliai alakok női kezek nyomát dicséri. Az adventi koszorú első gyertyáját dr. Áldozó Tamás gyújtotta meg. „Mostan kinyílt egy szép rózsavirág, akit régen várt az egész világ. Betlehembe kibimbózott zöld ág, királyi mennyből nagy méltóság” - a polgármester köszöntőjében e népdal részletével buzdította meghitt készülődésre a megjelenteket. A betlehemet a történelmi egyházak képviselői áldották meg, majd a Tapolcafői Forrás Népdalkör karácsonyváró műsora búcsúztatta a résztvevőket.

E közben már Pápán is készülődtek a járókelők az adventi gyertyagyújtásra. A Szent Anna templom kórusa, majd Müller Kata adventi énekeit követően dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Az országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, a karácsonyi forgatagban igyekezzünk személyes ajándékokat vásárolni, az egyéniséghez illő, a szeretet jegyében átadott ajándékok kerüljenek előtérbe.
- Sajnos ezt korlátozhatja, hogy Magyarországon sok a nehéz helyzetben élő, szegény család. Akik tehetik, és lehetőségük van rá, segítsék ezeket a szegény embereket. Az önkormányzat is készül erre, hiszen a karácsonyt megelőző időszak még számos rendezvényt szervez a hátrányos helyzetben élő gyermekek, a jó tanuló, jó sportoló fiatalok vagy az időskorúak javára. Ebben forrjon össze a város. A segítségnyújtásban, a személyes ajándékok átadásban és az ünnep örömében – fogalmazott köszöntőjében dr. Kovács Zoltán.
Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását követően kigyúltak a belváros ünnepi fényei is. A városi koszorút már negyedik alkalommal készíti el Horváthné Bátor Mária, a Városi Napközis Munkaközösség vezetője. A kreatív pedagógus érdeklődésünkre elmondta, a város adventi koszorúját elkészítette már természetes alapanyagokból, termésekből, de volt olyan is, amelynél a csillogás, az arany motiválta. Az idei koszorút az elegancia jellemzi: a gyertyák fehérek, kevés aranyszállal átszőve. Horváthné Bátor Mária nemcsak a koszorú elkészítésével igyekezett az adventet megelőző időszakban, hanem számos sablont és alapanyagot készített elő, hiszen bronz-és ezüstvasárnap kreatív játszóházban várja a gyerekeket. Az ügyes kezű fiatalok angyalokat, karácsonyi asztal-és ajtódíszeket készíthetnek a foglalkozáson. Bronzvasárnap, december 4-én 10 órától az adventi programsorozat folytatódik, a kézműves játszóház mellett színpadi produkciók hangolják meghitt készülődésre a járókelőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!