Megkezdődött az adventi programsorozat


2011-11-27 11:22:00  | cikk: mo  | 


Megkezdődött az adventi programsorozat főképe
A Szent István Római Katolikus Óvoda óvodásainak műsorával indult a városi adventi programsorozat ma délelőtt. A Szent Anna templom előtt felállított városi betlehem és a gyerekek karácsonyváró énekei, versei meghitt készülődésre hívják a lelkeket. Ezt kívánta dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntőjében: az adventi időszakban egyre több helyen megjelenő karácsonyi jelképek hozzájárulnak szívünk és lelkünk felkészítéséhez. 
- Kívánom azt is, hogy a gyerekek izgalma teljesedjék ki abban, hogy sok olyan ajándékot kapjanak, vagy még nagyobbat, mint amit látni szeretnének. De legyen ott valami más is. Szokták mondani, hogy a szeretet azon kevés dolgok egyike, amiből bármennyit adunk a másiknak, nem lesz kevesebb belőle. Azt kívánom, hogy valamennyi pápai család karácsonyfája alatt ebből a szeretetből legyen a legnagyobb csomag – fogalmazott a polgármester.
Az ünnepi programsorozatot Salgó Ferenc kanonok, plébános nyitotta meg. Beszédében azt hangsúlyozta, a városi betlehem megtekintése szép alkalom az adventi készülésre. 
- Isten áldását kérem erre a készülésre. Szívekben, otthonokban, plébániai közösségekben és mindenütt. Az Úrjézus születésének ünnepe nyissa meg a szíveket egymás felé való figyelemre, meghallgatásra. Nyissa meg a szíveket a nehezebb helyzetben lévő testvéreink megsegítésére, hiszen Jézus is azért jött, mert nagy szükségünk volt az ő jelenlétére, tanítására, példájára, az ő életének odaajándékozására, hogy így tegyen gazdaggá bennünket – nyitotta meg a négyhetes programsorozatot.
Salgó Ferenc megáldotta az adventre készülődő közösséget és a városi betlehemet, majd a templom kórusának rövid műsorával zárult a délelőtti program. 

A városi adventi rendezvény délután a Kossuth utcán folytatódik.16 óra 30 perckor Müller Kata karácsonyváró éneke után dr. kovács Zoltán országgyűlési képviselő gyújtja meg a város adventi koszorújának első gyertyáját. A ceremóniát követően kigyúlnak a belváros ünnepi fényei.

Az adventi időszakban a Kossuth utcán felállított faházakban forralt borral, csokoládéval, teával, kürtős kaláccsal és karácsonyi süteményekkel várják a karácsonyi forgatagban megpihenni vágyó járókelőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!