Ez a nap őértük van


2011-11-26 20:21:50  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ez a nap őértük van főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 4. Z osztályos tanulói különleges rendezvényen vettek részt ma délelőtt, ugyanis szeretetvendégségbe és közös játszóházba hívták a Barátság Klubért Alapítvány tagjait, akik örömmel elfogadták a meghívást.  Az intézmény tanulói és a klub tagjai között a kapcsolat úgy kezdődött, hogy Háriné Gregorics Judit tanárnő fülét megütötte egy társaságban, hogy valaki mozgássérült gyermekek csoportjáról beszél.
- Akkor odamentem ahhoz a hölgyhöz, aki beszélt és szóba elegyedtem vele és kiderült, hogy pont a csoport vezetőjéhez, Polgárné Gabihoz volt szerencsém. Azért figyeltem fel a beszélgetésre, mert az én osztályomba már két éve jár egy tolókocsis, mozgássérült kislány, aki Pápától negyven kilométerre lakik, és azért utazik minden áldott nap ilyen sokat, mert ez az iskola akadálymentes és befogadta őt - kezdte a történetet a kezdetektől a nap főszervezője.
Ahogy haladt az idő, a kapcsolat egyre szorosabb lett és többször is előfordult, hogy az erkeles gyerekek célirányosan készítettek ajándékokat a mozgássérülteknek. Később felmerült az ötlet a közös alkotásra is, így a mai napon a hivatalos találkozással mintegy megpecsételték a kapcsolatukat.
A program délelőtt 10 órakor rövid műsorral és énekléssel kezdődött, majd barkácsolással és közös játékkal zárult. Judit néni azt is elmondta nekünk, hogy a gyerekekkel sokat beszélgettek a mai napról és a mozgássérültek helyzetéről.
- Megbeszéltük a zeneis gyerekekkel, hogy segítsék, fogják meg a gyerekek kezét, hogy a Barátság Klubért tagjai érezzék, ez a nap őértük van - mondta Judit néni.
Ugyan még csak ma találkozott először a két gyerekcsoport, de a tervek közt szerepel már egy közös várkerti séta és az Edvy Malomban egy vacsora is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!