Polgárőr érdemérem dr. Kontrát Károlynak


2009-11-29 02:39:43  | cikk:  | 


Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége Kopácsi Sándor érdemrendet adományozott dr. Kontát Károly országgyűlési képviselőnek, a polgárőr mozgalom kiemelkedő támogatásának elismeréseként. A kitüntetést dr. Túrós András altábornagy, az OPSZ elnöke adta át november 26-án Balatonfüreden, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetségek éves értékelő összejövetelén. Dr. Kontrát Károly, a Parlament Rendészeti Bizottságának tagjaként is figyelemmel kíséri a polgárőrség munkáját, Pápa városában pedig a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület vezetőjeként segíti az önkéntes szolgálatot ellátó, civil szervezetet. Mint mondta, a polgárőrök - együttműködve a rendőrséggel és az önkormányzattal - jelentős szerepet tudnak betölteni a közbiztonság javításában, az állampolgárok biztonságérzetének növelésében. Munkájuk, szolgálatuk, melyet díjazás nélkül, szabadidejük terhére adnak, becsülendő.

Az évértékelő rendezvényen Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetségek elnöke beszédében kiemelte a rendszeres és eredményes közös szolgálatokat a rendőrséggel, a megyei egységes akciókat, melyek során egy időben több ezer polgárőr teljesített szolgálatot a közterületeken és azt a karitatív tevékenységet, melynek keretében az idén 40 rászoruló polgárőr családot támogat a megyei szövetség.

Dr. Túrós András altábornagy, az OPSZ elnöke és Markos György elnökhelyettes a legfontosabb jövő évi feladatként a minőségi polgárőrség létrehozását jelölte meg. Ennek lényege, hogy felkészült, szakmailag képzett polgárőrséget teremtsenek, amelyre a rendőrség minden helyzetben biztonsággal számíthat és amely alkalmas az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének növelésére.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!