Elbukott a Lombard Pápa a kiesési rangadón


2011-11-26 17:43:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Elbukott a Lombard Pápa a kiesési rangadón főképe
A labdarúgó NB I 17. fordulójában a tizenötödik helyen álló Siófok a tizenharmadik Lombard Pápát fogadta. A mieink a 8. fordulóban győztek utoljára, azóta csak két pontra futotta nekik, s az utolsó öt meccsüket egyaránt elvesztették. Idegenben amúgy mindössze öt pontot szereztek, s mindössze az első fordulóban, Újpesten tudtak győzni. Túlzás lenne azt állítani, hogy közelharc folyt a helyekért a Révész Géza utcai Stadionban, hiszen mindössze  500 néző tekintette meg a helyszínen a bajnokit. Bene Ferenc a korábban megsérült Gyömbérrel és Dlusztussal nem számolhatott, ráadásul Ferenczi István sem tudta vállalni a játékot, és a sárga lapjai miatt eltiltott Goran Maric és Rodenbücher István is csak a lelátóról figyelhette az eseményeket.
 A kezdő sípszó előtt gyászszünetet tartottak a ma tragikus hirtelenséggel elhunyt Gajda István emlékére, aki mindkét csapatban játszott korábban. A 20. percben Szabó húzott el a bal oldalon, majd középre adta a labdát, ahol Sowunmi érkezett, de a támadó elől Totadze az utolsó pillanatban tisztázni tudott. Hét perccel később már Totadze is tehetetlen volt, Szabó ívelt balról a túloldalon érkező Sowunmihoz, aki egyből visszajátszotta a labdát középre, ahol Melczer a védőjét megelőzve egy méterről bólintott a hálóba 1-0. Tíz minutummal később jött az egyenlítés, egy jobb oldali beadásnál a labda alá szaladtak a védők, így az Présinger elé került, aki futtából 16 méterről, a kapu bal felső sarkába bombázott 1-1. A 39. percben Ganugrava lőtt 22 méterről, de Szatmári a léc fölé tolta a labdát, ez volt az első játékrész utolsó említésre méltó eseménye. A szünetben a vendégek cseréltek: Horváth Levente helyére Farkas Attila állt be. A második félidő első lehetőségéből ismét előnybe került a Siófok, a 68. percben Sowunmi iramodott meg a labdával, aki elől Présinger próbált meg tisztázni a 16-os előterében, de olyan szerencsétlenül ért a játékszerhez, hogy az végül saját kapuja bal alsó sarkában kötött ki, öngól 2-1. A 78. percben a korábban Pápán futballozó Bali Péter állt be, aki mindjárt főszerepet is vállalt a Balaton-partiak következő találatában: ő húzott el ugyanis a jobb oldalon, ahonnan remekül tekert középre, a lecsorgó labdát Tusori Richárd bólintotta Szűcs mellett a pápai kapuba 3-1. A rendes játékidő vége előtt egy perccel még Csepregi lőtt 25 méterről, de a labda elkerülte a bal felső sarkot, de az eredmény nem változott, az előrehozott bajnokikon is tovább tart a Lombard Pápa vesszőfutása, így a mieinket már a ZTE mellett kiesőjelöltként emlegetik. A Siófok három hónap után nyert ismét, míg a pápaiak szeptember 10-én gyűjtötték be utoljára a három bajnoki pontot. Egy biztos, a mieinknek nagyon jól fog jönni a bajnoki szünet, és azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy az eltelt mérkőzések eredményeinek tudatában mennyire volt jó ötlet Bíró Pétertől Véber György kirúgása… A Lombard Pápa utolsó előttiként telel, erre is régen volt példa...

Siófok - Lombard Pápa 3-1 (1-1) Gsz. Melczer, Présinger (öngól), Tusori ill. Présinger

Siófok: Szatmári – Mogyorósi, Fehér, Lengyel, Szabó – Fejes, Kecskés, Tusori, Melczer (’66 Lattenstein) – Haraszti, Sowunmi (’78 Bali)

Lombard Pápa: Szűcs – Nagy, Tóth (’73 Csepregi), Totadze, Németh – Ganugrava, Quintero (’73 Szabó), Horváth (’46 Farkas), Présinger - Lovrencsics, Germán

(nso.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!