Gyógyító titkokat árult el a bükki füvesember - Szabó Gyuri bácsi az Edvy Malomban


2011-11-26 15:51:27  | cikk: mo  | 


Gyógyító titkokat árult el a bükki füvesember - Szabó Gyuri bácsi az Edvy Malomban főképe
A bükki füvesemberként ismert Szabó György gyógynövények után kutatva több mint 7 évtizede járja az erdőt, mezőt. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést. A teakeverékeiről is ismert – sokaknak csak – Gyuri bácsi tegnap Pápán tartott előadást. Az Edvy Malom Fogadó és a Somló-Marcalmente-Bakonyalja Leader Egyesület szervezésében Pápára érkezett gyógynövény-szakértő javasasszony nagymamájától kapta tudományát. Hat éves volt, amikor a nagymama kiválasztotta őt, hogy továbbvigye a népi gyógyítás fortélyait. Nyolc éven keresztül, 14 éves koráig tanulta a gyógynövények, a népi gyógyítás ismeretét. Gyuri bácsi, ha épp nem a Bükkben barangol, akkor egészségnaptárt szerkeszt, könyvet ír a tapasztalatairól. S évente csaknem száz előadást tart határon innen és túl, mert vallja: a gyógynövényekkel az egészséget meg lehet őrizni, a betegségeket könnyebb gyógyítani.
A Bükkszentkereszten élő Gyuri bácsi előadásában felvázolta a népi orvoslás magyarországi gyökereit. Elmondta, tárgyi emlékek bizonyítják, hogy már a honfoglalás korában a sámánok, táltosok olyan agyműtétet hajtottak végre, amely után a páciens még 12 évig élt. Ma pedig már ott tartunk, hogy a népi gyógymódokban, a gyógynövények gyógyító erejében egyre többen bíznak és hisznek. Ezt támasztja alá egy idén október 16-án megjelent hivatalos felmérés is, melyből kiderült, hogy a magyar lakosság 25 százaléka fordult a népi gyógymódok felé.
A természetes gyógyítás alapanyagaival Magyarország pedig igencsak jól áll, hiszen – Gyuri bácsi szerint – hazánkban csaknem 570-féle gyógynövény megtalálható, amelyek mindegyike valamilyen hatással van szervezetünkre. Az öngyógyításra márpedig egyre inkább szükségünk van, hiszen a minket körülvevő világ, nem beszélve az étkezésről, rengeteg méreganyagot juttat a szervezetünkbe – vallja a füvesember. Éppen ezért kell segíteni kell az immunrendszerünknek, az emésztőrendszerünknek. Nagyon kell a segítség a májunknak, a vesénknek, főleg azoknak a szerveknek, amelyek méregtelenítenek, mert rengeteg mérget eszünk. Szabó György végtelen odaadással beszélt népes közönségének a betegségmegelőzés hatékony módszereiről, az egyes rákfajták tudományosan elismert „gyógyszeréről”, a szilvalekvárról és az aszaltszilváról, majd előadása végén tanácsokat is osztott az érdeklődőknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!