Negyedszer ünnepelték meg a hálaadást bázisreptéren


2011-11-26 14:57:13  | cikk:  | 


„Uram, sok mindenért hálásak lehetünk neked, néha szem előtt tartjuk ezeket, néha megfeledkezünk róluk!” -  kezdte imáját a Nehéz Légiszállító Ezred tábori lelkésze, majd együtt imádkozott a hálaadás napjára összegyűlt több mint száz ember a bázisrepülőtéren.
Amióta 1574-ben az első telepesek megünnepelték ezt a napot, minden esztendő november utolsó csütörtökén összegyűlnek az amerikai családok, munkahelyi és baráti közösségek, hogy együtt vessenek számot az elmúlt esztendőről, és megköszönjék Uruknak az elért sikereket.
A programon Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka arról beszélt, ahogy a 16. században egyesítette az észak-amerikai telepesek és az indián lakosság hagyományait ez az ünnep, úgy egyesíti a mai nap az itt állomásozó katonák, az itt dolgozó személyzet és a nekik otthont adó város polgárait.
Ma, itt Pápán mi békében ünnepelhetünk, de nem feledkezhetünk meg bajtársainkról sem, akik háborús övezetben szolgálnak, hiszen például az egyik szállítógép ma éppen Afganisztánban szállt le – mondta a Keith P. Boone ezredes.
Mint megtudtuk, nemzetközi csapat készítette elő a napot. A magyar parancsnokság, valamint a kiszolgáló személyzet, a katonák és a Boeing cég alkalmazottai mind-mind szorgoskodtak, hogy minden elkészüljön időben. A gyerekek asztaldíszeket készítettek, a bejáratnál pedig a hálaadás napi fára mindenki felírhatta egy-egy levélre, hogy kire gondol, kivel szeretne együtt lenni az ünnepen.
A hálaadás napi ünnepségen a meghívottak között volt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Pápa Város Önkormányzatát pedig dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert kabinetvezető képviselte.
A program a terített asztal mellett folytatódott, ahonnan természetesen nem hiányozhatott a hagyományos pulykasült, a kukorica és az eredeti amerikai sütemények sokasága sem.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!