A jubiláló véradókat köszöntötték


2011-11-26 07:02:25  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A jubiláló véradókat köszöntötték főképe
November 27-e a véradók napja. 1954. november 27-én ekkor adományoztak először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak. Ezért a Magyar Vöröskereszt 1987-ben javasolta, hogy 1988-tól kezdődően november 27-e legyen a véradók napja.
A Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete minden évben megrendezi a véradók napi ünnepségét, melyre azon személyeket hívják meg, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai véradó-mozgalom sikeréhez, az emberi életek megmentéséhez.
A tegnap délután tartott területi ünnepély keretein belül a Vöröskereszt bázisiskolája, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának tanulóinak színvonalas műsora mellett Szabó Árpádné énekelt, majd Szakály Mónika, a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete vezetője és Kerpel Péter, a bázisiskola tanára azoknak a rendszeres véradóknak adott át emléklapot, akik kerek jubileumi véradáshoz érkeztek.
Szakály Mónikától megtudtuk, hogy csütörtökön Veszprémben tartották a megyei ünnepséget, ahol néhány pápai is kapott elismerést, mint például Pulay Zoltán 100-szoros véradó, Vörös Csaba 80, Málik Tibor Ede szintén 80 és Nyulasi József 111-szeres véradó. Nyulasi József tegnap este Budapesten vehetett át kitüntetést sokszoros véradóként.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!