Sikeres évet zártak judósaink


2011-11-25 12:15:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres évet zártak judósaink főképe
A Bakony Judo Klub sportolói az elmúlt időszakban több helyszínen is tatamira léptek. Az eredményekkel elégedettek lehetnek, hiszen az országos bajnoki és nemzetközi versenyeken megszerzett pontok alapján a több mint 150 judo szakosztály között az 50. hely körül végeznek az egyesületi ranglistán, ami reális helyezés. A Balatonfüreden rendezett Ronin Kupán hangolódtak rá a sportolók a korosztályos országos bajnokságokra és nemzetközi versenyre. A jó hangulatú versenyen 11 pápai fiatal lépett küzdőtérre, ahol hat arany (Rédling Balázs, Vida Gergő, Vida Máté, Laman Brigitta, Sági Dániel, Balikó Balázs), négy ezüst (Szolga Larisza, Laman Richárd, Vörös Seron, Végh Ninett) és egy bronzérmet (Mezei Ádám) szereztek.
- Ezt követően Baja városa adott otthont a Junior "B" korcsoport (17 évesek) Országos Bajnokságának, itt a +100 kilogrammos súlycsoportban Pénzes Bence lépett tatamira – emlékezett vissza Végh József, a klub elnöke. A néhány dekagrammal átcsúszó versenyzőnek a döntőben több mint 40 kilogrammal nehezebb ellenféllel kellett felvennie a versenyt, ám ez nehéz feladatnak bizonyult. A végén Bence és az edző is örült, hogy sérülés nélkül lett vége a mérkőzésnek és tökéletesen elégedettek voltunk a második helyezéssel. Kiemelt fontosságú versenyünk volt az UTE judo csarnokában rendezett Felnőtt II. osztályú Országos Bajnokság, ahol két női versenyzőnk lépett tatamira és az érdekesség kedvéért ismét ugyanabban a súlycsoportban, ezúttal a -48 kilogrammban. Végh Ninett sajnos komoly kézsérülést szenvedett a verseny előtt egy héttel, így az indulása még verseny napján is kérdéses volt, ám ő vállalta a szereplést és végül a 3. helyen végzett. Székely Mária magabiztos versenyzéssel, ippon értékű győzelmeket aratva országos bajnoki címet és egyúttal első osztályú minősítést is szerzett. Az eredményhirdetésen külön élmény volt a versenyzőknek, hogy az érmeket Hajtós Bertalan, korábbi olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok versenyző adta át. A sportolók felkészítésében Balikó András, Pillér Gábor és Mezei Lajos edzőkollégáim nyújtottak felbecsülhetetlen értékű segítséget.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!