Közmeghallgatás a Városházán


2011-11-24 21:34:12  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Közmeghallgatás a Városházán főképe
A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 13. §-a kimondja, hogy a képviselő-testület évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást tartson, amelyen a választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdéseket és javaslatokat tehetnek. Pápa Város Önkormányzata a gyakorlatnak megfelelően mindig év végén hirdeti meg a nyilvános fórumot, melyre az idei esztendőben ma délután 16 órakor került sor a Városháza tanácstermében.
A megjelent polgárok hétköznapi problémáik mellett, mint a lakóházuk előtt felhalmozódó falevél elszállításának kérdése, vagy a szomszéddal vívott macska-egér háború megoldása mellett javaslatot tettek a Véradóállomás előtt több parkolóhely kialakítására, egy hölgy pedig panasszal élt a polgármester felé, mert mint mondta, magas vízdíjszámlája miatt elzárták nála a vizet, szerinte indokolatlanul.
A közmeghallgatás, bár a neve nem takarja, de határozatképes testületi ülés, amelyen az állampolgároknak lehetőségük van értékelni a testület egész éves munkáját illetve a nagy közérdeklődésnek örvendő témákkal - mint a Fő tér, iskolatej program - kapcsolatos kérdések felvetésére is, ám ez a mai napon nem történt meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!