Gyöngyösön zárult az idei karate szezon


2011-11-24 13:46:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Gyöngyösön zárult az idei karate szezon főképe
A Griff SE Kyokushin Karate Klub nyolc versenyzőt indított az Utánpótlás Magyar Bajnokságon, aminek, mint minden évben, idén is Gyöngyös városa adott otthont. Az egyik legelismertebb versenyen a tét a magyar bajnoki cím volt, amiért 38 klub mintegy 300 versenyzője szállt harcba.
- Klubunk képviseletében Benkő Noémi, Benkő Ármin, Ferenczy Áron, Gerencsér Marcell, Kovács Botond, Molnár Milán, Nagy Benedek, és Nagy Olivér léptek tatamira – tudtuk meg Bolla Pétertől. Molnár Milán és a Nagy testvérek Benedek és Olivér vasárnap gyengébb napot fogtak ki, a csoportjuk nehéz volt, de a Magyar Bajnokságon már nincs is könnyűnek mondható csoport. A srácok a küzdelmeikben nem tudták végrehajtani az edzőik instrukcióit. Sajnos mindhárman kiestek az első küzdelem végén. Ferenczy Áron népes csoportból indult az ellenfelei mind rutinos versenyzők voltak. Az egyenes kieséses rendszerben az első győztes küzdelem után a legjobb 4 közé jutásért vívott harcban sajnos a rutinosabb küzdő diadalmaskodott, így Áron nem jutott el a dobogóig. Gerencsér Marcell szintén példamutató szorgalommal készült a megmérettetésre. Az Európa Kupa tapasztalatait hasznosítva még pontosabb, gyorsabb ütésekkel, kombinációkkal versenyzett. Sajnos már az első körben búcsúznia kellett a küzdelmektől, de nagyon jól versenyzett, a nézők tapssal jutalmazták a vesztes küzdelméről elvonuló fiút. Kovács Boti mezőnye már megszokottnak mondható: számos tapasztalt küzdő, egyenes kieséses rendszer. Ezúttal szoros párharc alakult ki már az első körben, és a mi versenyzőnk öt másodperccel a küzdőidő lejárta előtt szerezte meg a győztes találatot. A következő akadály legyőzése már dobogó közelbe juttatta volna Botit, de sajnos ezt az akadályt nem sikerült legyőzni. Az ellenfél az ország legeredményesebb klubja a Martfű versenyzője volt. Benkő Noémi 28 kilogrammal mérlegelt, és végre a saját súlycsoportjában indulhatott, az eredmény: Noémi ismét magyar bajnok lett! Ezúttal is három kemény összecsapás volt a sikerhez vezető úton. A kicsit álmosan kezdő bajnoknak okoztak nehéz pillanatokat az ellenfelei, volt olyan küzdelem, amiben a rendes küzdőidő végén 3-3-at mutatott az eredményjelző. A hosszabbításban azonban Noémi már nem hibázott és öt pontot szerzett egy perc alatt, így fölényes győzelem lett a szoros csata vége. A nap legnagyobb pápai meglepetését Noémi öccse Benkő Ármin okozta. A fiatal küzdő már jó pár versenyen részt vett, de ilyen eredményt még országos rendezvényen nem sikerült ezelőtt elérnie. Versenyzőnk a legnagyobb fejlődést talán az önbizalom terén érte el, így a nap végén boldogan vehette át a magyar bajnokság harmadik helyéért járó bronzérmet. Mint eddig minden verseny után, most is természetesen meg kell említenünk a szülők és a támogatóink áldozatos munkáját, amivel lehetővé teszik számunkra a versenyeken való részvételt – köszönte meg a támogatást Bolla Péter.
A hétvégi versennyel lezárult az idei versenyszezon. 2011-ben összesen 43-szor állt pápai versenyző dobogóra, ez 2010-hez képest hárommal több dobogós helyezést jelent. Idén is lett magyar bajnok Benkő Noémi személyében, aki hat különböző versenyen nem talált legyőzőre, amivel idén is az egyesület legeredményesebb versenyzője lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!