Utánpótlás labdarúgás: PELC győzelem a Debrecen felett


2011-11-23 19:31:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Utánpótlás labdarúgás: PELC győzelem a Debrecen felett főképe
Az első osztályú U-18-as bajnokságban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a Perutz Stadion műfüves pályáján a Debreceni Labdarúgó Akadémia korosztályos gárdáját fogadta. Marton Miklós csapata a Horváth M., Kálmán, Venczel, Varga, Kovács, Iványi, Grőber, Horváth Á., Király, Baldauf, Szabó összetételben igyekezett idei nyolcadik győzelmét begyűjteni. A pápai csapat jól szerepel a kiemelt bajnokságban, az ötödik helyet foglalja el, a Puskás Akadémia, a Vasas Akadémia, a Honvéd és a Ferencváros mögött, mai ellenfelük a 16 csapatos pontvadászat 10. helyén állt. Az első félidőben néhány vendégpróbálkozástól eltekintve a pápaiak akarata érvényesült, sajnos gólt annak ellenére nem sikerült szerezni, hogy legalább öt 100 százalékos ziccert dolgoztak ki, de a támadók nem tudtak túljárni Slakta kapus eszén. Sokáig úgy tűnt - főleg Szabó Bálint kihagyott lehetőségei miatt - görcsössé válik az előrejátékunk, végül Horváth Ádámnak az 55. percben sikerült megtörnie a gólcsendet. A megszerzett előnyt a 70. minutumban Baldauf Konrád révén sikerült megduplázni. A végén még volt izgulnivalója a vendéglátóknak, mivel Fülöp egy perccel a rendes játékidő lejárta előtt szépített, de újabb találat már nem esett. Ha helyzeteit értékesítette volna a PELC, akár kétszámjegyű is lehetett volna a különbség, ezt leszámítva Marton Miklós elégedett volt a lefújást követően.
- Az első félidőben hat 100 százalékos helyzetet hagytunk ki, a Debrecen csak pontrúgásokból próbálkozott, de azok sem voltak nagyon veszélyesek. Az egész csapattal meg vagyok elégedve, ősszel nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. ’Játszó’ csapat vagyunk, igyekszünk felépíteni a támadásainkat, és a szélekről belőtt labdákkal, üres területbe mozgásokkal gólokat szerezni.

PELC U-18 - Debreceni Labdarúgó Akadémia 2-1 (0-0) Gsz.: Horváth, Baldauf ill. Fülöp

PELC U-18: Horváth M., Kálmán (’65 Bolla), Venczel, Varga, Kovács, Iványi (’83 Ughy), Grőber, Horváth Á., Király, Baldauf, Szabó (’90 Rácz)

A nap másik találkozóján Orovecz András U-16-os együttese 5-1-es vereséget szenvedett a debreceniektől, a pápaiak találatát Raksányi Ádám szerezte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!