Munkácsys sikerek Városlődön


2011-11-22 20:44:47  | cikk: Babos Petra  | 


Munkácsys sikerek Városlődön főképe
November 18-án, pénteken rendezték meg Városlődön megyénk német nemzetiségi általános iskoláinak kulturális versenyét. A nemzetiségi „Ki mit tud?”-ként is ismert seregszemlét 16. alkalommal szervezték meg számos kategóriában, több mint 400 diák részvételével. A Munkácsy Mihály általános iskola nemzetiségi tagozata már 10 esztendeje részt vesz e rangos megmérettetésen, évről évre eredményesen szerepel – az intézményben folyó kiemelkedő munkát az itt elért eredmények is igazolják. Szép sikereket értek el a pénteki rendezvényen is. Az iskola nemzetiségi énekkara aranyminősítést kapott (felkészítő tanárok: Rozgonyiné Csepregi Annamária és Kovács Gyöngyi), furulyacsoportja és nemzetiségi tánccsoportja pedig ezüstminősítést; előbbiek felkészítő tanára Szabó Bernadett, a tánccsoporté Kovácsné Kertész Hajnalka.
Külön elismeréssel szólt a zsűri a táncosokat kísérő iskolai zenekarról, melynek vezetője Kovács Gyöngyi tanárnő. Nem maradtak el az egyéni sikerek sem. Hauber Henrik első osztályos tanuló nyelvjárás kategóriában a második, Vörösvári Máté másodikos diák vers és próza kategóriában a harmadik helyen végzett, mindketten továbbjutottak a regionális seregszemlére. (Felkészítő tanárok: dr. Hauberné Szabó Tímea, illetve dr. Vargáné Lükkön Tímea).

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!