Ülésezett Borsosgyőri Városrész Önkormányzata


2011-11-22 20:33:21  | cikk: mo  | 


Ülésezett Borsosgyőri Városrész Önkormányzata főképe
Megtartotta ülését Borsosgyőri Városrész Önkormányzata ma délután. A Máté István elnökletével zajló ülésen részt vett dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere, Unger Tamás alpolgármester, Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző, dr. Nagy Krisztina aljegyző, Menyhárt László gazdasági osztályvezető, Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője valamint a részönkormányzat képviselőtestületének tagjai. A képviselők az ülésen két önkormányzati rendelettervezetet véleményeztek. Szavaztak az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás díjáról szóló 40/1995.
(XI.29.) önkormányzati rendelet módosítását, illetve a közterület használatról és a reklámozás rendjéről szóló 18/1994. (V.17.) önkormányzati rendelet módosítását tartalmazó rendelettervezetekről.

Lukács Endre, a Vízmű Zrt. vezérigazgatója beszámolójában elmondta, a 2012. évre vonatkozóan a szolgáltatási területen átlagosan 4 %-os m3 díjemelésről döntöttek. Az alapdíj nem változik, ezért a tényleges szolgáltatási díjemelkedés a lakossági fogyasztók esetében 3,6 %. A vezérigazgató kiemelte, az infláció mértékén aluli díjemelés oka, hogy társaságuk gazdálkodása 2011-ben kiegyensúlyozott volt, a vízfogyasztás számottevően nem csökkent. A képviselők az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás díjáról szóló 40/1995. (XI.29.) önkormányzati rendelet módosítását elfogadták.

A közterület használatról és a reklámozás rendjéről szóló 18/1994. (V.17.) önkormányzati rendelet módosítását illetően a díjszabásnál Pápa Város Önkormányzata a tarifák inflációs mérték körüli emelését (A változat: 5 százalékos díjemelés), illetve az önkormányzati bevételek növelésére való törekvést figyelembe véve, az inflációs mértéket meghaladó emelését (B változat: 10 százalékos díjemelés) kezdeményezte. Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának Képviselőtestülete egyhangúlag elfogadta a tarifák inflációs mértéket meghaladó emelését.

A testületi ülésen a képviselők beszámolót hallgattak meg a településen működő Fogjunk Össze Értük, Szülők a Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnökétől. Lukács Katalin összefoglalta szervezetük tevékenységét, majd hozzátette, amennyiben lehetőséget kapnak, önkénteseikkel szívesen tartanak különféle témájú foglalkozásokat a borsosgyőri gyermekeknek szabadidejük hasznos eltöltése céljából.

A civil szervezetek beszámolói sorában helyet kapott a Máté István vezetésével működő Borsosgyőri Ifjúsági Sportszervezet is, melynek célja, hogy futballozás, sportra buzdítsa a helybéli fiatalokat. Máté István, az egyesület elnöke elmondta, legfőbb vágyuk, hogy újra ki tudjanak állítani egy serdülő csapatot, főként a helyi fiatalokból.

A képviselők beszámolót hallgattak meg a falugondnok tevékenységéről is. Bors Gábor szeptember 1-je óta tartja karban a települést, munkájával elégedett a testület. Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője beszámolójában elmondta, a falugondnok feladata a közterületek rendben tartása, pl.: csapadékvíz-elvezető árkok tisztán tartása, buszmegállók takarítása, hóeltakarítás, síkosságmentesítés. Buics Lajos hozzátette, Bors Gábor falugondnok a Városgondnokság állományában van, munkájához eszközöket, szerszámokat, gépeket az intézmény biztosít.

A vegyes ügyek keretében Kanozsainé dr. Pék Mária tájékoztatta a részönkormányzat testületét arról, hogy amint azt Pápa Város Képviselőtestülete csütörtöki ülésén elfogadja, a részönkormányzatok engedély nélkül használhatják hivatalos dokumentumaikon Pápa Város Önkormányzatának jelképeit, vagyis a címert és a zászlót.  A jegyző közölte azt is, a városi képviselőtestület döntése után a részönkormányzatok ajánlást tehetnek a Pápa Városért Érdemérem valamint a Pápa Város Díszpolgára cím elnyerésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!