Rengeteg érdeklődő a nyelvi előkészítő évfolyamon a Türrben


2011-11-21 18:25:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rengeteg érdeklődő a nyelvi előkészítő évfolyamon a Türrben főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégium a múlt hétfőn az Arany János Tehetséggondozó Program iránt érdeklődőknek szervezett nyílt napot, ma viszont az öt évfolyamos nyelvi előkészítő tagozatra érdeklődőknek tartottak tájékoztatást.
Németh Zsolt, az iskola igazgatója kérdésünkre elmondta, a népszerű nyelvi oktatási formára körülbelül háromszoros a túljelentkezés.
- A nyelvi előkészítő osztály lényege, hogy 9. osztályban, vagyis a 0. évfolyamon magasabb óraszámban tanulják az első idegen nyelvet és az informatikát a diákok. Célunk ezzel, hogy a tanulók minél előbb középfokú nyelvvizsgát szerezzenek akár két nyelvből is, valamint egy ECDL bizonyítványt. Eddigi tapasztalatunk szerint a diákoknak több mint a 90 százaléka szerez nyelvvizsgát ezekben az osztályokban. A 0. évfolyammal induló öt osztályos gimnáziumi képzésnél a központi írásbeli felvételin szerzett pontszámok és az általános iskola felső tagozatában elért tanulmányi eredmény alapján döntünk a felvételről. Az elbíráláskor minden tantárgy eredményét figyelembe vesszük. Az írásbeli vizsga, melyet majd januárban írnak a jelentkezők, a központilag kiadott, egységes, kompetenciaalapú feladatlapok kitöltésén alapul magyar nyelvből és matematikából. A felvételi dolgozatokat a központilag meghatározott pontozási útmutató alapján értékeljük majd. Az írásbeli felvételire december 10-ig lehet jelentkezni - mondta Németh Zsolt.
Végh Melanie és Bruns Elke 11. évfolyamos tanulók elmondták, hogy nagyon szeretnek ebbe az iskolába járni, mert nagyon jó osztályközösségük alakult ki az évek során. A nyelvoktatás miatt mindkét lány csak ajánlani tudja ezt a képzési formát, hiszen itt kiválóan felkészítik a diákokat a vizsgára.
A nyílt nap keretein belül a diákönkormányzat képviselője és két nyelvi előkészítő osztályos tanuló tartott prezentációt az érdeklődőknek, melyen az iskolát, a különböző ünnepségeket, a diákéletet mutatták be. Az eseményen, melyre a nyolcadikosokat és szüleiket várták, lehetőség nyílt idegen nyelv, informatika és matematika órák látogatására is.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!