Jótékonysági műsor a szegényekért


2011-11-20 19:40:22  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Jótékonysági műsor a szegényekért főképe
Harmadik alkalommal rendezte meg jótékonysági Szent Erzsébet-napi estjét a Szent Anna Plébánia. A ma délután 16 órakor kezdődő rendezvénynek két fővédnöke is volt, dr. Márfi Gyula érsek és dr. Áldozó Tamás polgármester. Tavaly mintegy 250 ezer forintot sikerült összegyűjtenie a plébániának, mely összeget a rászoruló, szegény családok megsegítésére, támogatására használt fel.
- Egyre többen fordulnak hozzánk segítségért, nemcsak a plébánia hívei közül, hanem a városból is, és sokat gondolkodtunk azon, hogyan is tudnánk segíteni rajtuk, mert a Szent Antal perselyadomány sajnos nem volt elégséges. Fogadjuk ezt a mai estét ajándékként, hogy másoknak segíthessünk és kérem a Jóisten áldását arra is, hogy ma mindenki megtapasztalja azt az érzést, hogy jobb adni, mint kapni, és amit szeretetből embertársának ad, az sokszorosan megtérül és gazdagít bennünket - ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a megjelenteket Salgó Ferenc atya.
A plébános beszédében kihangsúlyozta, Szent Erzsébet, a nagy adakozó nemcsak abból adott, ami megadatott neki, a személyiségéből is sokat adott a szegényeknek, amikor koldult értük és ápolta a betegeket.
A jótékonysági est fővédnöke, dr. Márfi Gyula is köszöntötte a résztvevőket. Az érsek Árpád-házi Szent Erzsébet legnagyobb kincséről, a szeretetről beszélt. 
- A görög nyelvben három szó is van, amelyet szeretetre lehet fordítani. Az eros, amely azt a fajta szeretetet jelenti, amelyben van egy kis jelzés: szeretlek, mert szükségem van rád, szeretlek, mert jól érzem magam a közeledben, nélküled nagyon üres lenne az életem. Valahogy így szeretik egymást a szerelemes párok vagy a kisgyermek az anyukáját. A másik szó a filia, ebben a szeretetben már szerepet játszik a kölcsönösség és az igazságosság is, szokták úgy fordítani, hogy testvéri vagy baráti szeretet. Adok neked, mert te is adtál nekem, segítek neked, mert te is segítettél rajtam. A harmadik az agapé, amelyet úgy lehetne csak visszaadni, hogy szeretlek, mert szeretlek, különösen megkötöttség, igények és feltételek nélkül. Egyszerűen azért, mert Isten a lelkembe ültette a szeretetet, hogy adjak esetlen viszonzás elvárása nélkül. Ilyen a szentek szeretete és ilyen volt Árpád-házi Szent Erzsébet tiszta szeretete is, akiben mindhárom szeretet egyszerre megvolt - mondta a kanonok.
A jótékonysági műsor első fellépői a Forrás Színház színészei voltak. A Pódium-est során magyar költők tollából származó verseket halhattak a nézők. Pataki András összeállítása, az Él a magyar! címet kapta. Az estet a Vadvirág Néptáncegyüttes műsora zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!