Kézilabda NB II: Egygólos pápai siker a megyei rangadón


2011-11-19 19:21:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kézilabda NB II: Egygólos pápai siker a megyei rangadón főképe
Az NB II-es kézilabda-bajnokság kilencedik fordulójában a 7. helyen álló Bakonyerdő Pápa a tabella hatodik helyezettjét, az Alsóörs KC-t fogadta a Városi Sportcsarnokban. A pápaiak szerették volna múlt heti vereségüket feledtetni, igaz Poór Tamás vezetőedző elmondása alapján bár jól játszottak, esélyük sem volt nyerni a játékvezetők által alaposan támogatott Georgikon DSE ellen. Meglepően sokan látogattak ki a megyei derbire, a közel 100 néző az első félidő elején kiegyenlített játékot láthatott, felváltva estek a gólok, majd a 15. percre négy góllal elhúzott a Pápa (10-6). A biztos előny tudatában kissé visszaesett a mieink játéka, amivel magukra húzták a vendégeket, akik 25 perc játék után kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették, 10 perc alatt mindössze három találatot jegyeztünk, így nem csoda, hogy 14-15 állt az eredményjelzőn a szünetben. Szerencsére a mieink nem estek össze a félidőben, Poór Tamásnak sikerült rendet tennie a fejekben, így a folytatásra az első játékrész első felében látott Bakonyerdő jött ki. Szabó Tamás és Takács Balázs ismét hátára vette a csapatot, Körli Norbert is fogott néhány ziccert, 16-18-as állást követően hat találatot jegyeztünk zsinórban. Érezni lehetett, hogy a hajrá izgalmas lesz, ez be is következett, az 55. percre mindkét csapat 25-25 találatot jegyzett, ezúttal azonban a hazaiak koncentráltak jobban, Takács Balázs döntő pillanatokban két gólt szerzett (27-26), a 28-27-es győzelmet Kapcsándi Zsolt állította be.

Poór Tamás:
Ha ma nem nyertünk volna, talán soha nem heverem ki a múlt heti vereségünket. Az előző fordulóban sokkal jobban játszottunk, mégsem nyertünk, sok olyan dologgal meg kellett küzdenünk, amire nem voltunk felkészülve. Nem voltak megfelelőek a rendezési feltételek, például lyukas volt a háló, ami miatt az első félidőben egy szabályos gólunkat elvették, ráadásul a zsüriasztalnál ülők miatt is hátrányt szenvedtünk, ami szintén gólokban mutatkozott meg, így elég nehéz elviselni, hogy egy góllal kikaptunk. Természetesen mi is hibáztunk, az utolsó percben két ziccert is kihagytunk, de a küzdőszellemmel elégedett voltam. A mai győzelemmel valamit visszaadott nekünk a sors, az első húsz percben jól játszottunk, aztán ki tudja miért, leblokkoltunk. A második 30 percben Szabó Tamást próbálták semlegesíteni, ennek ellenére küszködött, kértem a srácokat, hogy ne menjen el a kedvük, mert akkor esélyünk sincs. A végén a szerencse is mellénk állt, összességében megérdemelten nyertünk. Köszönjük a közönség biztatását, örülünk, hogy ennyien megtekintették a meccsünket, ez a pápai csapat megérdemli, hogy sokan buzdítsák őket, a játékosok szívüket-lelküket kitették a pályára.

Bakonyerdő Pápa – Alsóörs SE 28-27 (14-15)

Pápai gólszerzők:
Szabó Tamás 11
Takács Balázs 9
Kapcsándi Zsolt 3
Kapcsándi Kristóf 1
Takács Norbert 1
Sarus Ferenc 1
Lakos Csaba 1
Róth Gábor 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!