XX.Szent István Kupa


2011-11-19 19:03:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


XX.Szent István Kupa főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola jubileumot ünnepelt a mai napon, hiszen 20 esztendővel ezelőtt, 1991-ben rendezték meg első ízben az intézmény teremlabdarúgó tornáját, a Szent István Kupát. A kezdet kezdetén a Weöres Iskolában bonyolították le a kupát, akkor még a 7.-8. osztályos tanulóknak. Az elmúlt öt évben változott a korosztály, ugyanis már a III. korcsoportosok léphettek csak pályára, idén az 1999. január 1-je után születettek szerepelhettek. Az idei évben a házigazdák mellett négy intézmény, a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola, a Türr István Gimnázium, a szanyi Szent Anna Katolikus Iskola és a noszlopi Német Nemzetiségi Általános Iskola vett részt a körmérkőzéses tornán. Az erőviszonyokat figyelembe véve papírforma eredmények születtek, első helyen veretlenül Vaszar végzett Szany és a Türr Gimnázium előtt.
- Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a tornát – mondta Pozsgai Péter, a vaszari iskola testnevelője. Ezúton is szeretném megköszönni Szabó Sándor kollégámnak, hogy évről-évre biztosítja részvételünket a kupán, igyekszünk minden olyan utánpótlástornán részt venni, ahova meghívnak minket. Ez a korosztály jó játékerőt képvisel, tehetségesek a srácok, jó napot is fogtunk ki, ráadásul az is kedvezett nekünk, hogy nem vonalig, hanem palánkra is folyt a játék. A helyzetkihasználáson van még mit javítani, de összességében uraltuk a meccseinket, a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben.

Eredmények:
Szent István – Szany 0-1
Türr Gimnázium – Vaszar 1-1
Szany – Noszlop 2-0
Szent István – Vaszar 0-3
Noszlop - Türr Gimnázium 0-0
Vaszar – Szany 1-0
Noszlop - Szent István 0-0
Szany - Türr Gimnázium 1-1
Vaszar – Noszlop 3-0
Türr Gimnázium - Szent István 1-0

Végeredmény:
1. Vaszar
2. Szany
3. Türr István Gimnázium
4. Noszlop
5. Szent István

A torna gólkirálya 5 találattal Bánhalmi Marcell (Vaszar) lett, a rendező iskola legjobb játékosának Csányi Gábort választották.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!