Útlezárások a belvárosban


2009-11-27 21:19:47  | cikk:  | 


A belvárosi ivóvízhálózat rekonstrukciója miatt több utcát lezártak a városban. A Korvin utca és a Böröczky domb vízkiváltása már elkészült, most a Bástya utcában és a Pálos téren dolgoznak a kivitelezők.

Az elöregedett ivóvízhálózat cseréje miatt elzárták a forgalom elől a Pálos teret, valamint a Bástya utca Korvin és Szent László utca közötti szakaszát. A Korvin utcáról most nem lehet behajtani a Bástya utcára. A jövő héten ezen a részen befejeződnek a munkálatok, a rekonstrukciót a Bástya utcai parkolóknál folytatják, ezek egy része lesz lezárva, a közlekedés azonban zavartalanul működik majd. A vízhálózat felújítására azért van szükség, mert a jövőben ezeken a szakaszokon új útburkolatot építenek – tudtuk meg Németh Tamástól, a műszaki osztályvezetőtől.

Hétfőtől – ugyancsak ivóvízkiváltás céljából – lezárják a Március 15. teret is a Jókai utcai kereszteződéstől a parkolóig. Itt sem lesz lehetőség az út kiszélesítésére, teljes egészében lezárják az utcát.

- Az autósoknak sajnos kerülniük kell, előreláthatólag egy hétig a Deák Ferenc utcán keresztül tudják majd megközelíteni a Bástya lakótelepet.  A tömegközlekedésben a 3-as helyi-járatú autóbuszt érinti a lezárás. Ezekben a napokban a 3-as busz kihagyja a Március 15. tér valamint az Árok utca megállókat, és a Fő tér felé közlekedik majd – tájékozatott Németh Tamás.

Az önkormányzat tervei szerint hasonló munkálatok miatt a közeljövőben lezárják a Csáky utca Gróf út és Ruszek köz közötti szakaszát. Ezenkívül a Tókert utca, a Szabadság utca és a Gróf út útvonal új burkolattal történő kiépítését tervezik, ez a szakasz kerüli majd el a Fő teret és a belvárost.

- Ide két körforgalmat is terveztünk, egyet a Szabadság utca Tókert utca, egy másikat pedig a Szabadság utca Gróf út kereszteződéséhez. Ezek segítik majd azt a megnövekedett forgalmat, amit a Fő tér rehabilitációjával járó forgalomváltozás okoz – tette hozzá az osztályvezető.

Erre a felújításra pályázatot nyújtott be Pápa Város Önkormányzata. A beruházás 170 millió forintból valósulhat meg.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!