Pápai belváros-pápai mesterek


2011-11-19 00:34:30  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Pápai belváros-pápai mesterek főképe
A pápai Bíró Károly Képzőművészeti Alapítvány szervezésében Pápai belváros-pápai mesterek címmel nyílt ma este 18 órakor kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Pedagógus Művelődési Házában. Az alapítvány célja az egykor Pápán élt és alkotó művésztanár hagyatékának a gondozása mellett a fiatal művésztehetségek felkarolása, támogatása és pályára segítése.
A kiállítás címadó és sorkezdő képe is az alapítványhoz kötődik, Bíró Károly Pápai udvar című festménye az első, amit meglátunk, ha a terembe lépünk. A neves művész mellett Borbély Lajos, Bors Ildikó, Molnár Lajos, Mező Lászlóné, Katona György, Pesei Petra, Ürmös Péter, Kerpel Péter, Drabant András, Katona György, Noll Béla, Lukács Katalin, Kiss László, Heitler László, Marosi Diána szebbnél szebb, igazán szívmelengető alkotásai kaptak helyet.
Dr. Áldozó Tamás polgármester egyéb irányú elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a megnyitón, így helyette Bocskay László önkormányzati képviselő osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel. A képviselő elmondta, városunk önkormányzata a Pápa városközpont funkcióbővítő rehabilitációja pályázat keretében felhívással élt a Pápán élő civil szervezetek felé, hogy a pályázattal kapcsolatban tervezzenek, szervezzenek és bonyolítsanak le különböző programokat, amelyek a belváros fejlesztéséhez kapcsolódnak. A hat kategóriát felölelő pályázat első állomása a mai kiállítás megnyitója volt.
A kiállítást Mezei László nyitotta meg. Az építész úgy fogalmazott, így advent előtt egy héttel mindenki valami csodára vár, és a pápaiak nem is tudják, hogy valójában milyen csodában élnek.
- Az a közösség, amely megjelenik ezen a kiállításon is, másokat meglep, mi pedig, akik itt élünk, nem vesszük észre. Hatalmas dolog, ami Pápán a belvárosban található. Olyan örökség az, amely most kezd igazán kidomborodni, felszínre kerülni, mert ami eddig ismert volt, az felszín, az a kulissza, amit a képek is jól visszaadnak és ezért is köszönet a kiállítást megszervezőknek. Részesei lehettünk valaminek, ami ezt a pápai csodát megjeleníti - mondta Mezei László.
A gyűjteményes kiállítás hűen tükrözi a pápaiak által jól ismert város arcait. A kiállított alkotásokon életre kelnek a hétköznapi életben elszürkült csodák, amelyek fölött a nagy igyekezetünk miatt gyakran elsiklunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!