Területi rajzverseny a Katolikusban


2011-11-19 00:24:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Területi rajzverseny a Katolikusban főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A jubileumi évforduló kapcsán egész évben különböző programokat szervez az iskola. Ma délután területi rajzversenyt rendeztek, melyre közel 30 diák nevezett városunkból és a veszprémi katolikus iskolából.
- A tanulók három korcsoportban, 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok kategóriájában indulhattak. A kisebbeknek egy jelenetet kellett ábrázolniuk egy szent életéből, szabadon választott technikával. Az 5-6. osztályosoknak egy gyermekjátékokból álló csendéletet kellett legjobb tudásuk szerint lefesteni, míg a legnagyobbak szintén egy csendéletet készítettek, de ők már grafikai technikával valósították meg elképzeléseiket. A megmérettetésen 60 perc állt rendelkezésükre. A zsűri elnöke Zsuppán István volt, akinek a kísérő tanárok segítettek az értékelésnél. A legszebb rajzokat készítő gyerekek értékes könyvjutalomban részesültek - tájékoztatta hírportálunkat Ughy Miklós rajztanár, szervező.

Képek:

A rajzverseny díjazottai:

1. korcsoport

1. Gothár Rebeka - Gyurátz F. iskola, Pápa
2. Barabás Tímea - Szt. István isk., Pápa
3. Helischer Melinda - Szilágyi E. isk., Veszprém

2. korcsoport

1. Rák Gergő - Szilágyi E. isk., Veszprém
2.Varga-Umbrich Eszter - Gyurátz F. isk., Pápa
3.Horváth Márton - Weöres S. isk., Pápa

3. korcsoport

1. Tüske Roland - Szt. István isk., Pápa
2. Holiczer Júlia - Tarczy isk., Pápa
3. Varga Dominik - Erkel F. isk., Pápa

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!