Felejthető meccsen Újpest siker


2011-11-18 20:30:47  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Felejthető meccsen Újpest siker főképe
A 2011/2012-es élvonalbeli labdarúgó bajnokság első előrehozott tavaszi fordulóját rendezték 18 órától a Perutz Stadionban. A Lombard Pápa azt az Újpestet fogadta, akiket a bajnoki nyitányon Maric góljával 1-0-ra sikerült legyőzni. Bene Ferenc csapata kedden Győrött továbbjutott a Ligakupában, az Újpest viszont 5-3-as vereséget szenvedett a Paks ellen, amivel a 3. helyen végzett a csoportban, így nem jutott tovább. A Lombardnál a „megszokott” sérülteken – Gyömbér Gáboron és Dlusztus Andráson kívül – nem volt sem sérült, sem pedig eltiltott. A másik oldalon öt visszatérőre számíthatott Zoran Szpisljak, az Újpest szakvezetője, hiszen Pollák Zoltán és Barczi Dávid mellett, immár a korábban térdszalag-szakadást szenvedő Remili Mohamed is keretbe került. A rutinos Kabát-Rajczi csatárduó is letöltötte eltiltását, így mindketten ott voltak a pályán. Ugyanakkor Darko Markovic, valamint Bojan Mihajlovic eltiltás miatt nem játszhatott, míg Simon Krisztián, Dvorschák Gábor, Litauszki Róbert valamint Vermes Krisztián továbbra is sérülésükből gyógyulnak. Bene Ferenc úgy fogalmazott a kezdést megelőzően, úgy érzi játékosai kezdenek kilábalni a gödörből, de még nagyon hosszú út áll előttük. Ennek ellenére a Lombard szerette volna szeptember 10-e óta tartó, hét(!)meccses nyeretlenségi sorozatát megszakítani.
Nem sok helyzet adódott az első félidőben, egészen a 30 percig kellett várni, hogy egy kisebb lehetőség kialakuljon, ekkor Barczi beadásánál Rajczi bólintott, de Szűcs leért a bal alsóba tartó fejesre és védeni tudott. Nyolc perccel később Lovrencsics tört be a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről lőtt, de Balajcza biztosan védett, ezzel le is zárult az első játékrész érdemi része. A második félidő rögtön egy újpesti helyzettel indult, három az egyben támadhattak a vendégek, végül Lázárhoz került a labda, de középre tartó lövését könnyedén fogta Szűcs. Az 58. percben változtatott Bene, Zulevs és Ganugrava is elhagyta a pályát, Puri és Farkas állt be. A 68. percben Présinger hozta kihagyhatatlan helyzetbe Lázárt, aki tolt a labdán egyet a tizenhatos előterében, majd kilőtte a bal felsőt 0-1. A 70. percben Maric szabadrúgásból próbálkozott, a kellemetlen lövést Balajcza magabiztosan védte. Sajnos a hátralévő időben nem adódott gólszerzési lehetőség a Lombard Pápa előtt, így a győzelmet jobban akaró és jobban is játszó Újpest elvitte a három pontot Pápáról.

Bene Ferenc
: Érezni lehetett, hogy egygólos mérkőzés lesz. Az első félidőben alapvetően jól működött a csapat, arra számítottam, hogy a másodikra felgyorsulunk, de ez sajnos nem jött be. Az Újpest feljavult a második félidőre, gratulálnom kell a győzelméhez. Mi a középpályán nem voltunk elég pontosak, elöl pedig nem tudtunk minőségi döntéseket hozni. A fordulópontokból sajnos nem jöttünk ki jól. Számítottam arra, hogy nagyon sokat kell majd dolgoznunk a jobb eredményekért, és biztos vagyok benne, hogy ennek meglesz a gyümölcse.

Zoran Szpisljak: Az első félidőben arra törekedtünk, hogy stabilan védekezzünk, ne kapjunk gólokat és kiismerjük a Pápa gyenge pontjait, aztán a második félidőben kihasználjuk azokat. Ez be is jött. Nagyon fontos volt, hogy jól működjön a védelem, és erre építkezhessünk. Lipták érkezése sokat jelent a hátvédjeinknek, de Takács és Pollák is sokat tett hozzá a jó védőmunkához. Snoyl beállítását kisebb meglepetésnek szántuk a bal oldalon, és tulajdonképpen el is értük vele a célunkat.

Lombard Pápa – Újpest 0-1 (0-0) Gsz.: Lázár
Perutz Stadion, 1500 néző V.: Vad II (Szpisják, Tóth)

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy, Tóth, Rodenbücher (Szabó), Présinger, Zulevs (Puri), Horváth, Ganugrava (Farkas) - Lovrencsics, Maric, - Ferenczi

Újpest: Balajcza, Szokol, Lipták, Takács, Pollák, Lázár (Remili), Tajthy, Barczi (Balogh), Nagy, Snoyl (Kabát), Rajczi

A pápai csapat november 26-án Siófokon búcsúzik az idei szezontól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!