Záróünnepség Liszt Ferenc tiszteletére


2011-11-17 23:34:51  | cikk: mo  | 


Záróünnepség Liszt Ferenc tiszteletére főképe
Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére szervezett emlékezéssorozata utolsó, záróprogramját tartotta ma délután a Jókai Kör. A Bartók Béla Zeneiskolában a kiemelkedő zeneszerző tiszteletére szervezett ünnepségen a Jókai Kör Irodalmi Színpada elevenítette fel Liszt életét és munkásságát. Szanyiné Csepregi Ilona, a kör tagja azt hangsúlyozta, igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy a felolvasott levélrészletek, versek, életrajzi vonatkozások által a zeneszerző életének legfontosabb momentumai kerüljenek reflektorfénybe, különös tekintettel a Liszt köztudottan erős magyarságtudatára. A program helyszíne nem véletlenül a zeneiskola volt, hiszen a romantikus zeneszerző és zongoraművész tiszteletére rendezett emlékünnepség nem lett volna teljes Liszt Ferenc művei nélkül. A műsorban a Bartók Béla Zeneiskola tanárai és továbbképző osztályos növendékei közreműködésével felcsendült Liszt Consolation III. című darabja, az A-moll Etűd és a Ha álmom mély című alkotás is. 
A Jókai Kör tagsága a zeneszerző születésének bicentenáriuma kapcsán idén május 14-én Raidingba, az egykori Doborjánba kirándult, hogy megtekintse Liszt Ferenc szülőházát. Szeptember 17-én a Liszt Ferenc Emlékmúzeumba látogattak el, melynek koncerttermében Gulyás István zongora hangversenyét is meghallgathatták a kirándulás résztvevői. E változatos emlékezéssorozat utolsó állomása volt a mai program.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!