Egy rockopera, amit egyszer mindenkinek látni kell: István, a király


2011-11-17 21:44:10  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egy rockopera, amit egyszer mindenkinek látni kell: István, a király főképe
Az ifjúsági Bocsor-bérlet keretein belül ismét egy nagyszerű, közismert darabot láthatott a diákközönség ma délután. Az István, a király című rockoperát ezúttal a szigetszentmiklósi Sziget Színház hozta el városunkba, akik már közel 5 éve játsszák nagy sikerrel a darabot. A társulat 7 éve működik, szereplői a legjobb szigetszentmiklósi musical stúdiósokból áll össze.
A darabot Pintér Tibor rendezte, akinek részben Pápáról indult színészi pályafutása.
- Pápára jártam öt évig szakközépiskolába, a volt Mezőbe. Peka András volt az osztályfőnököm, akinek nagyon sokat köszönhetek. Rendkívül jó élményeim fűződnek a városhoz, úgy érzem itt fedeztek fel, itt bontakozott ki az egyéniségem és innen indultak karrierem csírái. Gyakran járok Pápára a lovasiskolába - mondta el a színész, rendező.
Jelenleg a Honfoglalás című rockoperával járják az országot, és reméli, a pápai színházbarát közönségnek is bemutathatja a West Side Story-val együtt.
Pintér Tibor elárulta, hogy mindig nagyon szívesen jön Pápára, ennek a meghívásnak is örömmel tett eleget.
 

Képek:

A darabról:
A rockopera főhősei: az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborcz és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot, és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000. év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.
Forrás: internet

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!