Kovásznára utazik a városi küldöttség


2011-11-17 08:00:49  | cikk: HuHa  | 


Kovásznára utazik a városi küldöttség főképe
Ma reggel indult el Pápa város delegációja az erdélyi partnervárosba, eleget téve Kovászna polgármestere meghívásának. A testvértelepülés minden jelentősebb eseményére várja a pápai küldöttséget, ezúttal Fábián Ernő, kovásznai születésű filozófus, közíró és tanár halálának 10. évfordulója tiszteletére rendezett programra szólt a meghívó.
-Az ünnepi programon Kovászna városa szobrot állít Fábián Ernő tiszteletére, majd emlékkonferencián és könyvbemutatón tisztelegnek a filozófus munkássága előtt – tudtuk meg Unger Tamás alpolgármestertől, a delegáció vezetőjétől. A négytagú küldöttség – mint minden utóbbi kovásznai útján – ellátogat a Boldog Apor Vilmos Gyermekotthonba, ahol ötven árva illetve nehéz sorsú gyermeket nevelnek.
-Az otthonban kiemelten jó színvonalú nevelés folyik, az itt élő gyermekek 80-90 százaléka később főiskolán, egyetemen tanul tovább, mi pápaiak pedig - most már hagyományosan - minden kovásznai útra adományokkal indulunk – mondta el az alpolgármester. Az adomány ezúttal is tartós élelmiszerekből, húskészítményekből, ruhaneműkből, játékokból és könyvekből áll, melyeket a helyi intézmények, civil szervezetek, vállalkozások és lakosok ajánlottak fel a partnerváros intézményének, a polgármesteri kabinet felhívására.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!