Hamarosan indul a Mária Rádió helyi adása


2011-11-16 17:28:24  | cikk: mo  | 


Hamarosan indul a Mária Rádió helyi adása  főképe
Gőzerővel zajlanak az előkészületek a Mária Rádió helyi stúdiójában, a Szent József kápolnában. Ezekben a percekben épp a szerkesztett műsorok utómunkálatait bemutató oktatás zajlik a rádió stábjában közreműködő önkéntesek számára. A stúdió már összeállt, az induláshoz szükséges technikát a Mária Rádió budapesti központja biztosította a helyi stáb számára.
Buzásné Patyi Judit, a rádió helyi koordinátora érdeklődésünkre elmondta, nagy hiányt pótol a helyi adó, hiszen körzetünkben sem a Katolikus Rádiót és egyetlen keresztény adót sem lehet fogni. Az előkészületek során a helyi szervezők igényfelmérést készítettek Pápán és a kistérségben, melynek adatai azt igazolták, hogy a Mária Rádiót sokan, szívesen hallgatnák – tudtuk meg a helyi koordinátortól. A helyi egyházi élet híreit, a plébániák életét, történetét, közösségeit bemutató adó napi négy órában sugároz majd Pápán és a környező településeken, 16 órától este 8-ig. Buzásné Patyi Judit elmondta, igencsak sokszínű lesz a műsor, hiszen a rózsafüzérek, napi szentmisék közvetítése mellett ismeretterjesztő és gyermekműsorok is szerepelnek a palettán. A Mária Rádió országos adását az FM 90,8-as rövidhullámon hallgathatják a hívek és az érdeklődők a nap 24 órájában, ezen kívül két műholdas televízió szolgáltató is ingyenesen biztosítja a rádió elérését – derült ki a mai alkalmon.
A Mária Rádió helyi stábjának koordinátora hozzátette, nagyon lelkes közösség gyűlt össze a rádió adásainak megvalósításához. Igaz, szinte mindenki kezdő a rádiózás műszaki, technikai vonatkozásában, mégis olyan összefogás alakult ki, melyből még a Mária Rádió budapesti központjában dolgozó kollégák is erőt merítettek – fogalmazott Buzásné Patyi Judit. A Mária Rádió december 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén sugározza első adását.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!