XII. Megyei Zeneiskolai Hegedűtalálkozó Pápán


2011-11-16 15:03:11  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


XII. Megyei Zeneiskolai Hegedűtalálkozó Pápán főképe
A Bartók Béla Zeneiskola idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Ez alkalomból egész évben különböző koncerteket, jubileumi programokat szerveznek az zeneiskolában. A mai napon a XII. Veszprém Megyei Zeneiskolai Hegedűtalálkozó és Versenynek adott otthont az intézmény.
- Bartók Béla 130 évvel ezelőtt született, valamint iskolánk is az idén ünnepli 75 éves fennállását. Nem meglepő tehát, hogy ebben a tanévben a hegedűtalálkozón e kettős ünnepnek megfelelően Bartók zenéje a kötelező mű minden korcsoportban. A megye hat zeneiskolájából (Ajka, Balatonalmádi, Pápa, Sümeg, Tapolca és Veszprém) 29 hegedűs jelentkezett a mai megmérettetésre, köztük hat pápai növendék. A versenyre másodiktól hatodik osztályig lehetett nevezni, kötelező és szabadon választható művekből. A zsűri három tagból állt: az elnök, Oláh Vilmos, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, az Auer Vonósnégyes prímáriusa, Tóth Judit, a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola hegedűművész tanára és Tákyné L. Zsuzsanna, a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanárnője. A versenyzők arany-,ezüst- és bronzminősítésben részesülhetnek - tájékoztatta hírportálunkat Nagy Tibor szervező, hegedű tanár.
A hegedűverseny a délutáni órákban koncerttel zárul, melyen a jelenlevők a találkozó résztvevőiből alakult hegedűkórus előadásában hallhatták Bartók duók című művét.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!