Ferenczi tripla és továbbjutás a Ligakupában


2011-11-15 14:52:43  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Ferenczi tripla és továbbjutás a Ligakupában főképe
A kupasorozat A csoportjának első helye és a továbbjutás volt a tétje a 13 órakor kezdődött találkozónak, melyen a hazaiak a Molnár P. - Nagy Á., Paget, Zámbó, Völgyi - Trajkovic, Kiss M., Tokody - Koltai, Ceolin, Strestik összetételben kezdtek, míg a pápaiak a Szűcs - Rása, Totadze, Rodenbücher, Présinger - Zulevs, Horváth L., Farkas A. - Lovrencsics, Maric, Ferenczi kezdővel vonultak ki az ETO Park gyepére. A két csapat másfél hete a bajnokságban is megmérkőzött egymással, akkor a győriek örülhettek 3-2-es győzelmüknek. A Ligakupában a Lombard múlt héten 4-0-val küldte haza a Zalaegerszeget, míg az ETO 2-1-es győzelmet aratott a Haladás otthonában. A kezdeti puhatolózás után a 13. percben Maric, majd Totadze tesztelte Molnárt, sikertelenül. Negyed óra játék után megszerezték a vezetést a mieink, egy jobb oldali szögletet Ferenczi fejelt a bal alsóba 0-1. A 30. percben kontratámadást vezetett a Lombard Pápa, Maric Ferenczihez passzolt, aki a kapu jobb oldalába lőtt 0-2. Három perccel később Horváth lőtt 19 méterről kapura, a labda a felső lécen csattant. Egy minutummal később már a kapufa sem segített a hazaiakon, Ferenczi emelésével klasszikus mesterhármast ért el, megnyugtató háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a mieink. Az 53. percben Ferenczi gurított le Lovrencsicsnek egy szabadrúgást, a lövés megpattant Strestiken, így az ellentétes irányba gurult a labda, de végül elkerülte a kaput. Nem sokkal később éledeztek a győriek, Ceolin indította jó ütemben Molnár Tibort, aki egy az egyben állt Szűccsel szemben, de a kapusba lőtte a labdát, ami még így is kapura tartott, de Totadze a gólvonalról fejjel mentett. Érett a szépítő találat, ami az 58. percben be is következett, Kiss Máté lőtt veszélyesen a kapu elé egy szabadrúgást, az érkező Völgyi pedig a kapuba csúsztatott 1-3. A 63. percben Strestik ment el a jobb oldalon, majd az alapvonal mellől középre ívelt, ahol Aleksidze próbálta meg két védő között kapura fejelni a labdát, de jött Szűcs is, aki lehúzta a labdát, ezt követően Lovrencsics szabadrúgásból kevéssel lőtt a jobb alsó mellé. Tíz perccel a lefújás előtt Nagy Ádám beadását Molnár fejelte kapu fölé, majd öt perccel később Aleksidze vett át mellel egy felívelt labdát, amit aztán pár igazítás után a levegőből kapura lőtt, nem sokkal ment mellé. Mint később kiderült, ez volt a meccs utolsó érdekes momentuma, a Lombard Pápa már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát és a továbbjutást is.

Győri ETO - Lombard Pápa 1-3 (0-3) Gsz.: Völgyi ill. Ferenczi 3

Győri ETO: Molnár P. - Nagy Á., Paget, Zámbó, Völgyi - Trajkovic, Kiss M. (’66 Németh), Tokody (’66 Berde) – Koltai (’46 Molnár), Ceolin, Strestik

Lombard Pápa: Szűcs - Rása, Totadze, Rodenbücher (’75 Nagy), Présinger – Zulevs (’67 Németh), Horváth L. (’70 Varga), Farkas A. – Lovrencsics (’79 Quintero), Maric (’59 Szabó), Ferenczi

A csoport állása:
1. Lombard Pápa 13 pont
2. Győri ETO 9 pont
3. Haladás 7
4. ZTE 1

A csoport másik meccsét, a ZTE – Haladás találkozót holnap rendezik.

(Forrás: eto.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!