Kék-fehér medencetér – igényes környezet várja majd a gyógyulni vágyókat a Várkertfürdő új gyógyászatán


2011-11-14 20:28:18  | cikk: HuHa  | 


Kék-fehér medencetér – igényes környezet várja majd a gyógyulni vágyókat a Várkertfürdő új gyógyászatán főképe
A külső színezéssel már elkészültek a kivitelezők a Várkertfürdő új gyógyászati épületén, a strand felőli oldalon a tereprendezés nagy része megtörtént és a füvesítésen is túl vannak a munkások, a főbejárati oldalon pedig a járdák, parkolók és az út kialakítását kezdték meg a múlt héten – tudtuk meg a VemévSzer Kft. építésvezetőjétől. A belső tereken festők, burkolók, villanyszerelők dolgoznak, készülnek a gyengeáramú rendszerek, burkolják a medenceteret, az emeleten pedig már a takarításnál tartanak.
-Az elmúlt egy hónapban helyére került valamennyi külső és belső nyílászáró, a festéssel csaknem végeztek a dolgozók, a külső színezés pedig mind az épületen, mind az átkötő folyosón elkészült – sorolta Kovács Attila. Az első emeleten lévő helyiségek már készen állnak a bútorok fogadására, a sószoba teljesen elkészült, csupán a pihenőteret kiegészítő terasz korlátját kell felszerelni. Az alsó szinten jelenleg a medencetér burkolása zajlik, az egyik medencét már kék csempék fedik, az üveg függönyfalak melletti falfelület díszes csempeburkolata is elkészült, a súlyfürdő és pihenő medence csempézése, valamint a padló burkolása pedig folyamatban van. A földszinti öltözőkbe már megérkeztek a szekrények, a tornaterem padlóját is leterítették, a mosdók, zuhanyzók csempézése és a folyosók burkolása készen van, a gyengeáramú rendszer kiépítése pedig ezekben a napokban fejeződik be.
-Az épület villamos ellátása szakaszos, így a kiépítés is szakaszosan zajlik, de a legtöbb helyen már ez is elkészült. A fűtési rendszer tesztelés alatt van, a páramentesítők és szellőzők szintén elkészültek, az informatikai rendszer kiépítését pedig most végzik a szakemberek. A belső udvar – mely díszburkolatot kap – az utolsó munkafázisok egyike lesz – ismertette az épület készültségi fokát az építésvezető. Mindeközben folyik a gyógyászati berendezések beszerzési folyamata is, így a különböző eszközök beszerelése és az épület bútorokkal való berendezése is hamarosan megtörténik.
A Várkertfürdő gyógyászati központjának befejezésével zárul az 1 milliárd 71 millió forintos európai uniós projekt, mely a fürdő- és gyógyászati szolgáltatások bővítését tűzte ki célul. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!