Szerény részvétel mellett tartották meg a tehetségkutató bemutatót


2011-11-14 19:38:27  | cikk: HuHa  | 


Szerény részvétel mellett tartották meg a tehetségkutató bemutatót főképe
Kevés szereplővel, de annál nagyobb létszámú közönség előtt rendezte meg ma délután a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola Székhelyintézménye (volt Közgáz) hagyományos tehetségkutató bemutatóját. Az évek óta megszervezett program a valamilyen művészeti ágban tehetséges elsősöknek jelent bemutatkozási lehetőséget. -Iskolánkban minden ősszel megrendezzük ezt a programot, hogy tudjuk, kikre számíthatunk a következő 4-5 évben, hiszen intézményünk diákjai sikeresen szerepelnek az iskolai és városi rendezvényeken is, akár szavalókra, táncosokra vagy az énekkarunkra gondolok – mondta el Molnár András, a diákönkormányzatot segítő pedagógus. A bemutatón minden művészeti ágban lehetett indulni, várták táncosok, szavalók, prózamondók, énekesek és képzőművészek jelentkezését is, ám ezúttal csak a hangszeres zenét tanulók jelentkeztek. -Nekik mindenképpen köszönjük, hogy vállalták a szereplést társaik és a pedagógusok előtt, viszont azt sajnáljuk, hogy idén csak zenés produkciókkal érkeztek a tanulók – fogalmazott Molnár András. A műsort Kapcsándy Klaudia, az iskola 11. évfolyamos – már nagy rutinnal rendelkező – előadója kezdte, őt pedig a kilencedikesek bemutatói követték a képzeletbeli színpadon. Ábrahám Tibor zonográn adta elő a Beatles Yesterday című dalát. A gannai fiatalember hat éve tanul zenét és bár nem a könnyűzene a kedvenc műfaja, ezúttal mégis ezt választotta. -Hat éve tanulok zenét az Allgero Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, legszívesebben magyar népdalfeldolgozásokat játszom. A ma előadott dal egyike a közelmúltban tanultaknak, és azért választottam, mert ebben voltam a legbiztosabb – mesélte. Tibor szerint, jók az ilyen iskolai programok, hiszen mindenki megmutathatja, hogy miben tehetséges. A bemutatón nem hirdetett sorrendet a négy pedagógusból álló zsűri, azonban minden produkciót részletesen értékelni fognak a következő napokban. A kilencedikesek előadása mellett pedig, a felsőbb évfolyamosok közül - Klaudián kívül - még két fiatalember mutatta be képzőművészeti és bőrdíszműves alkotásait ma délután. Ez a hét egyébként az elsősöké a Közgázban, tudtuk meg, hiszen a tehetségkutató bemutatót követően szecskaavatót tartottak az intézmény tornatermében, melyen a végzősök tréfás feladatokkal fogadták az iskola új diákjait, pénteken pedig gólyabált rendeznek a Mező aulájában, aminek elmaradhatatlan része a szépségverseny.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!