A nagy négyes - a 2011/2012-es színházi évad nyitóelőadása


2011-11-14 06:39:52  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: http://orlaiprodukci  | 


A nagy négyes - a 2011/2012-es színházi évad nyitóelőadása főképe
A 2011/2012-es színházi évad idén is kiváló színészeket, műfaji gazdagságot, igényes és tartalmas előadásokat kínál a kultúrakedvelő közönségnek. Az idei színházi évad nyitóelőadása, A nagy négyes című Orlai produkció tökéletesen eleget tett a fent említett kritériumoknak.
Nyers, ironikus humorral mutatja be a produkció, milyenek is leszünk, ha megöregszünk, melyek azok az igazán fontos értékek, amelyek fölött ifjú fejjel oly könnyen átsiklunk s később, mikor visszatekintünk fiatalságunkra, már bánjuk, hogy akkor, amikor tehettük volna, nem foglalkoztunk velük eleget.
A nagy négyes négy igazán nagy nevet hozott el Pápára: Benedek Miklós, Molnár Piroska, Vári Éva és Szacsvay László híre mindkét előadásra teltházas közönséget vonzott. S akik megnézték színvonalas előadásukat, nem is csalódtak a nagy nevekben.
Ronald Harwood Az öltöztető, illetve A zongorista Oscar-díjas szerzőjének darabja olyan kérdéseket vet fel, mint mikor kell abbahagyni valamit, amit szeretünk csinálni, illetve abba lehet-e hagyni azt; hogyan kell felfogni a megöregedés tényét; miként őrizhető meg az örökifjúság; meg lehet-e bocsátani egy éveken át cipelt sérelmet, a cserbenhagyást és újralehet-e élni meg nem valósult álmaikat, vágyainkat.

Képek:

nincsenek képek

A darab története szerint egy művészotthonban él az alt (Molnár Piroska), a tenor (Szacsvay László) és a bariton (Benedek Miklós). Egykor mindhárman ünnepelt operaénekesek voltak, mára visszavonultak. Az alt mindig is egyedül élt, a bariton felesége meghalt, a tenornak van egy titka: a kvartett szopránja valamikor a felesége volt, bár elváltak. A többi lakótól kissé elkülönülve élik mindennapjaikat a szeretetotthonban. Nem akarnak gyorsan megöregedni: az alt úszni jár és szerelmes a kertészfiúba, a tenor Wágner-tanulmányokat olvas, és az életrajzát írja, a bariton pedig az életében elmulasztott szerelmeket szeretné épp átélni. Ebbe az idillbe érkezik váratlanul a szoprán (Vári Éva), aki igazi sztárként futott be és szintén beköltözik az otthonba. A konfliktust az adja, hogy a három énekes életét felkavarja a tenor és a szoprán közötti régi viszony felelevenődése, emellett a szoprán kívülről érkezőként építő kritikával látja a többieket. Az így összeállt egykor legendás nagy négyest felkérik, énekeljék el a Verdi-gálán – hosszú évek után újra a közönség előtt – a Rigoletto kvartettjét.
Forrás: www.orlaiprodukcio.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!