Kerpel Péter kiállítása


2011-11-14 06:33:40  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kerpel Péter kiállítása főképe
Kiállítás nyílt tegnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont előterében Kerpel Péter alkotásaiból. Az újabb fényképek, krétarajzok, tusképek mellett az alkotóra jellemző grafikák, olajképek és festmények is helyet kaptak a kiállításon, a művésztanár munkásságának keresztmetszeteként. Kerpel Péter a témaválasztásban is széles skálát ölelt fel, hiszen a vallással, a hitélettel vagy a hit bizonytalanságaival foglalkozó, bibliai ihletésű festmények mellett a velencei karneválos emlékeit is feldolgozta.
Olajképei elsősorban absztrakt módon ábrázolják a csillagködöket; ezek bátor, merész színvilágú, különleges hangulatú, egzotikus, éteri képek. Tájképei közt felbukkannak konkrét helyszínek is, mint a balatoni táj, de találhatunk a kiállításon nem mindennapi helyzeteket bemutató alkotásokat is. Kerpel Péter grafikakészítési munkája egyedülálló, és mint mondta, nagyon időigényes, ezért mostanában kevesebb készül belőlük. A grafikákon keresztül a néző az alkotó egyetemi éveibe is betekintést nyerhet, hiszen a családi emlékek ábrázolása mellett a fiatal művész nonfiguratív képei is megjelennek a kiállításon.
A tárlatot Kincses László szavalata után Heitler László nyitotta meg. A művészeti író beszédében kiemelte, Kerpel Péter kiállított képeivel nagyon sok mindent szeretne megmutatni.
- A fotó, a rajz, a festmény más-más jelentését mutatja a jelennek. Érdemes közelről is megnézni, hogy hogyan törekszik a művész a szinte elvont természeti játékokat megörökíteni, lerögzíteni. A kép egy darab eszköz, tárgy. Művé bennünk lesz, amikor megnézzük - fogalmazott Heiter László.
Kerpel Péter munkáit december közepéig lehet megtekinteni a JMSZK előterében.
Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!