„Bocskait öltve őrzitek e szellemiséget, s vigyétek tovább…” - Szalagavató a Refiben


2011-11-12 21:40:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Bocskait öltve őrzitek e szellemiséget, s vigyétek tovább…” - Szalagavató a Refiben főképe
A hagyományokhoz hűen a Református templomban kezdődött ma délután a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának szalagavató ünnepsége. A nívós eseményen Kerpel Péter szólt az egybegyűltekhez, aki nemcsak mint a 12. C osztályfőnöke, hanem mint szülő is volt jelen az ünnepségen, hiszen nagyobbik lánya is a végzősök között van.
Beszédében először felidézte az osztályával való első találkozás élményeit, majd elmondta, Pápa városában a refis diákok viselik elsőként a közelgő maturálást jelző szalagot.
- A mai naptól kezdve mindenki látja a szalagról, hogy refisek vagytok. Azt várják az emberek, hogy felnézhessenek rátok. Viseljétek örömmel, viselkedjetek úgy, hogy továbbra is büszkék lehessünk rátok. Az iskolák közötti versenyfutásban felfedeztétek a gyökeret adó múltat, az ősök példáját és megláttátok a hit erejét. Bocskait öltve őrzitek e szellemiséget, és tudom, hogy tovább is viszitek. A szép versenyeredmények, a kitűnők és jelesek a tudomány tiszteletét jelzik. A kiváló sporteredmények a csapatszellemről és a küzdelemmel teljes önfeláldozásra való képességetekről szólnak. A külföldi tanulmányok, a projektekben való szerepvállalás és a nyelvvizsgák a széles látókörű, modern életszemléletet elfogadó, nyitott, fiatal szellemiségeteket mutatja - hangsúlyozta Kerpel Péter.
Ezt követően a három végzős osztály zenés-verses összeállítását hallhatták és láthatták a hozzátartozók.
Kovács Péter igazgató is köszöntötte a megjelenteket, aki mint mondta a szalagtűzés nem valaminek a vége, hanem egy új kezdete.
Az est fénypontja a szalagok feltűzése volt, majd a maturandusok műsora a Sportcsarnokban folytatódott, ahol az igazgató és a bál fővédnökének, Máté László esperesnek köszöntője után táncra perdültek a végzősök, elsőként palotást, majd a bécsi keringőt, illetve Radeczkyt és gyertyafénykeringőt táncoltak.  Végül a lányok édesapjukat, a fiúk pedig édesanyjukat és a tanáraikat kérték fel egy közös táncra.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!