A jubiláló pedagógusokat köszöntötték


2011-11-11 21:14:21  | cikk: Babos Petra  | 


A jubiláló pedagógusokat köszöntötték főképe
Ma délután ünnepélyes keretek között köszöntötte Pápa Város Önkormányzata azokat a pedagógusokat, akik 50, 60, 65 valamint 70 évvel ezelőtt szerezték meg tanítói, tanári diplomájukat. A volt Tanítóképzőben (ma a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola) dísztermében megrendezett hagyományos emlékdiploma átadó ünnepségen a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai adtak színvonalas műsort.
„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött. A mi világunk Önökkel: apáink, nagyanyáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra a jelent, amelyben a mi generációink egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot ”– hangzottak el Sütő András gondolatai a diákok előadásában.
Az ünnepségen dr. Cseh Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja mondott beszédet, megköszönve az ünnepeltek több évtizedes munkáját.
Dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a szép számban megjelent jubiláló pedagógusokat. Mint mondta, egy kicsit mindenki pápai, hiszen vagy ide járt iskolába, vagy tanító volt Pápán.
- Amikor Pápán oktatásról vagy iskolákról kell beszélnünk, egyszerre vagyunk könnyű és nehéz helyzetben. Könnyű helyzetben azért vagyunk, mert van miről beszélnünk, akár több évszázadra visszamenően. Nehéz helyzetben talán azért vagyunk, mert nagyon sokan igazán szépen elmondták már véleményüket erről a világról. Ez a világ folyamatosan változik, átalakul. Ebben a változásokkal teli világban kell az állandóságot felfedezni, ami rendszeresen megvan. Azt mondhatjuk, hogy a pedagógus és a diák kapcsolata állandó. Önök, akik ide jártak Pápára, ennek a városnak a nagykövetei. Olyanok, akik tisztes életpályájukkal öregbítik a város és volt iskolájuk hírnevét - mondta a polgármester.
A jubiláló pedagógusoknak az emlékdiplomákat dr. Cseh Sándor és dr. Áldozó Tamás adta át. Arany emlékdiplomát kapott: Tomegna Katalin, Kardos Sándorné, Balogh Ernő, Bognár Imre, Dreisziger József, Éder Géza, Gyenes Attila, Hegedűs Oszkár, Király László, Kiss József, Kovács József, Németh József, Tuba László, Varga Miklós.
Gyémánt emlékdiplomában részesült: dr. Nits Istvánné, dr. Balogh Károlyné, Hülvely Sándorné, Svastics Gábor, Szabó László. Vas emlékdiplomát Khell Zoltánné, míg Rubin emlékdiplomát Klimó Jenőné vehetett át.
Az ünnepség végén Hegedűs Oszkárné előadásában a Tanár úr kérem című művet hallhatták a jelenlevők, majd Békefi Imréné és Tuba László visszaemlékezésével zárult az emlékdiploma átadó ünnepség.
- 1959-ig jártunk a pápai Tanítóképzőbe, majd Győrben folytattuk tanulmányainkat. Örvendetes, hogy ma két helyen folyik a környéken felsőfokú pedagógusképzés. 2000 óta minden évben tartunk osztálytalálkozót, és minden ötödiket, illetve tízediket Pápán vagy Győrött ünnepeljük. Nagyon jó érzés együtt lenni, feleleveníteni a régi emlékeket, a bálok hangulatát. Remélem, a vas és a rubin diplomáinkat is együtt, közösen vehetjük majd át - mondta meghatottan Tuba László.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!