A „Nemzet Süsüje” a Petőfi Asztaltársaság összejövetelén


2011-11-11 19:42:05  | cikk: HuHa  | 


A „Nemzet Süsüje” a Petőfi Asztaltársaság összejövetelén főképe
Zsúfolásig megtelt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előadóterme ma este a Petőfi Asztaltársaság rendezvényén, ami egyáltalán nem volt meglepő, hiszen Bodrogi Gyula színművész volt a társaság vendége. A nemzet színészével még áprilisban találkozott – egy programon – a csoport egyik ügyvivője, s azóta hívták, várták a művészt gyermekkora színhelyére.
-Gyakran hívnak meg civil közösségek maguk közé, és mindig szívesen megyek, ide Pápára pedig külön örömmel jöttem, hiszen gyermekkorom egy része kötődik a városhoz – mesélte a rendezvény előtt Bodrogi Gyula felidézve a múltat – mint színész itt léptem először színpadra 9 éves koromban. Tulajdonképpen innen indultam, bár előtte Veszprémben már többször kellett szavalnom az iskolában, de „színész” itt voltam először. 
A nemzet színésze egyébként eredetileg nem dédelgetett színészi álmokat, testvérei után tanári pályára készült, méghozzá matematika-fizika szakos tanárnak, ám az élet úgy hozta, hogy ahová ment mindenütt szerepelni hívták. Fiatal korában hivatásos táncos is volt, aztán a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója lett és az évek alatt egyre jobban beleszeretett a színészetbe. S hogy nagyon jól beletanult és szenvedélyesen szereti, azt felsorolhatatlan mennyiségű színházi, mozi és televíziós szerepe valamint számos elismerése mutatja.
Bodrogi Gyulával az összejövetelen Grőber Attila és Kerecsényi Zoltán, a Petőfi Asztaltársaság két ügyvivője beszélgetett a pápai emlékekről, a színészetről és persze a vadászatról. A művész pedig mosolyra késztető stílusban idézte fel az első – pápai – színészi szerepét, melyben egy kisfiút alakított, akinek katona édesapja halála előtt hazaküldi a kardját, s mely előadás oly jól sikerült, hogy könnyekre fakadt a nézőközönség.
-Ez azóta is így van, vagy sírnak vagy nevetnek a nézők az előadásaimon – jegyezte meg. Aztán mesélt a pápai életről, édesapjáról, aki a reptéren dolgozott, mesélt arról, hogy itt lett gyerekként „orvvadász” és itt született meg benne a kések és puskák iránti szenvedély is. A sok, életéről és színészi pályáról szóló történetből természetesen nem maradhatott ki az sem, hogy miként lett Süsü, a Nemzet Süsüje.

(Bodrogi Gyulával készült beszélgetésünket holnap olvashatják hírportálunk interjú rovatában.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!