Ülésezett a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat


2011-11-11 13:45:05  | cikk: mo  | 


Ülésezett a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat főképe
Ülésezett a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (PCKÖ). A képviselők elfogadták a kisebbségi önkormányzat 2011. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló beszámolót. A napirendi pont kapcsán elhangzott, a PCKÖ 2011-ben 209.000 forint állami támogatásból, ezen kívül 200.000 forint önkormányzati támogatásból gazdálkodhat. A kisebbségi önkormányzat további 186.000 forintot nyert el a Wekerle Sándor Alapkezelőnél kulturális programok megvalósítására. Az ülésen elhangzott, a PCKÖ mintegy 30.000 forintot fordít az iroda működési költségeire egy hónapban. 
A vegyes ügyek keretében a képviselők döntöttek arról, hogy működési költségeik csökkentése céljából november 30-ával az iroda telefon-és internethozzáférését megszüntetik. 
A testület tagjai meghatározták a kisebbségi önkormányzatok részéről kötelezően megtartandó közmeghallgatás időpontját. Az esemény december 16-án a Városháza nagytermében lesz – derült ki az ülésen. 
Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnök tájékoztatott arról is, hogy a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 190.000 forintos keretösszeget különített el a feladatalapú támogatásban nem részesült kisebbségi önkormányzatok számára kulturális programok megvalósítására. A PCKÖ 70.000 forintot fordíthat ilyen rendezvényre. Az összeget nem használhatja fel étel, ital és egyéb élelmiszerek vásárlására, kizárólag terembérletre, illetve fellépőművész meghívására fordíthatja. Holdosiné Bánhegyi Ildikó javasolta egy a Balla Róbert Téri Általános Iskolában megrendezendő kulturális program megvalósítását. A képviselők hosszas vita után – ezen feltételek mellett – 1 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett nem szavazták meg a keretösszeg igénybevételét. Ehhez kapcsolódóan Kozák János javasolta, hogy a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat kisebb településeknek és több kisebbségi önkormányzatnak adjon lehetőséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!