Törvénydömping és végrehajtás


2011-11-11 12:13:41  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Törvénydömping és végrehajtás főképe
Törvénydömping és végrehajtás címmel dr. Kovács Zoltán a térség megválasztott országgyűlési képviselője, kormánymegbízott tartott tegnap este előadást a Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelén, melynek az Ipartestület székháza adott otthont. A politikus elsősorban a Veszprém Megyei Kormányhivatal szerepéről, működéséről, a leendő kialakítandó járási hivatalokról és a kormányablakokról beszélt, de szóba kerültek aktuális politikai kérdések is az est folyamán.
Az őszi ülésszak a Parlament életében az adótörvényekről és a költségvetés megvitatásáról, elfogadásáról szól, de ezekkel párhuzamosan több, a jövő évre maghatározó törvényjavaslat is - mint az önkormányzati törvény, a megyei konszolidációs törvény, agrártörvény, nemzetközi egyezmények - benyújtásra kerültek már - derült ki dr. Kovács Zoltán előadásából.
- Fő cél a 2012-es évre a foglalkoztatás növelése, az Otthonvédelmi terv kiterjesztése és az állam védelme a nemzetközi hatásokkal szemben, komoly 300 milliárdos költségvetési tartalékkal - mondta. Dr. Kovács Zoltán szerint, a járási hivatalok kialakításának nagyon egyszerű célja van, kettéválasztani a rendszert, hogy a jövőben a tisztán állami feladatokat az állam lássa el, a helyi önkormányzati feladatokat pedig az önkormányzat lássa el, így nem keverednek össze különböző hatáskörök.
- Körülbelül 160-170 járás lesz és 30 kilométeren belül szeretnénk kialakítani járási központokat, ezen felül pedig mintegy 250 végpontja lesz a rendszernek és megmaradnak az önkormányzatok is, tehát minden faluban megmarad az önkormányzat és a polgármester is – összegezte, hozzátéve - én mind a két oldalt - az önkormányzati és az állami oldalt is -ismerem a gyakorlatban,  tehát látom a különbözőségeket és az egyezőségeket is. Nem látok veszélyt a rendszer átalakításában, a hatékonyság és az olcsóbb üzemeltetés pedig erénye lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!