Lezárult a népszámlálás adatgyűjtési időszaka


2011-11-09 20:13:29  | cikk: HuHa  | 


Lezárult a népszámlálás adatgyűjtési időszaka főképe
Tegnap, november 8-án véget ért a 2011. évi népszámlálás pótösszeírási ideje. Mint ismeretes, szeptember 27-én kezdődött meg az adatszolgáltatói csomagok kézbesítése a háztartásokhoz, az összeírás pedig október elsejétől október végéig tartott. Ezt követte a tegnapig tartó pótösszeírás időszaka. Németh Edina települési munkatárs az elmúlt időszak adatairól adott tájékoztatást hírportálunknak.
-Pápán százhatvankilenc számlálókörzetet alakítottak ki, melyekben száztizenhét számlálóbiztos kereste fel a háztartásokat, az ő munkájukat pedig huszonegy felülvizsgáló irányította és ellenőrizte. A számlálóbiztosok rendkívüli eseményről nem számoltak be, tapasztalataik többnyire pozitívak voltak, bár néhány helyszínre többször kellett visszamenniük az adatszolgáltatói kérdőívek kitöltéséhez.
A számlálóbiztosok 14279 címet kerestek fel városunkban az adatszolgáltatói csomaggal, a válaszadók nagy része interjú formájában tett eleget kötelességének.
-Október 16-ig lehetett élni a kérdőívek interneten történő kitöltésének lehetőségével, Pápán ezt a módot 2542 személy választotta, 2390-en önállóan töltötték ki a népszámlálási kérdőívet, a többiek pedig a számlálóbiztosok közreműködésével válaszoltak, interjú formájában – ismertette Németh Edina. A tegnap záruló pótösszeíráson még száz fő jelentkezett az Okmányiroda ügyfélszolgálatán, az adatszolgáltatói kérdőívek kitöltésének megtagadása miatt pedig senkivel szemben nem kellett szabálysértési feljelentést tenni és bírságot kiszabni.
A népszámlálási előkészületek egyébként már a múlt évben megkezdődtek, a települési munkatársak – köztük Németh Edina – közreműködtek a címjegyzékek összeállításában, a számlálóbiztosok kiválasztásában, a KSH által végzett oktatás megszervezésében, a szerződéskötések technikai lebonyolításában, az igazolványok kiállításában, az adatkérő csomagok átadásában és a lakosság tájékoztatásában is. Emellett feladatai közé tartozik az összefoglaló jelentés készítése is, a számlálóbiztosok munkájáról és a helyi népszámlálási adatokról.
-Az adatszolgáltatási kérdőíveket a közeljövőben veszi át a Központi Statisztikai Hivatal, a kérdőívek feldolgozója. Előzetes információkat jövő év tavaszán kapunk a népszámlálásról, a végleges eredmények pedig 2012 végére készülnek el várhatóan – tájékoztatott a települési munkatárs. A 15. magyar cenzus eredményéről egyébként a települések is kapnak tájékoztatást.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!