Kabule kincse Pápán járt


2011-11-09 18:45:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Kabule kincse Pápán járt főképe
A 2011/2012-es gyermekszínházi évad első előadását, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház vidám darabját, a Kabule kincse című mesés játékot láthatták az óvodások és általános iskolások a napokban a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Az öt éves kortól ajánlott zenés-táncos darabot Zalán Tibor régi tibeti népmese nyomán írta, és Énekes István rendezte.
A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház 11 évvel ezelőtt alakult a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház tagozataként. Jelenleg két - tánc-és próza - tagozata működik. Évi közel 70 előadásuk van, melyekkel az egész országot járják.
- Pápára már évek óta rendszeresen jövünk, nagy örömünkre. Elsősorban gyermekszínházi előadásokat hozunk. A Kabule kincse című mesét október végén mutattuk be Dunaújvárosban. Ez a produkciónk azért is különleges, mert ebben a tánc-és prózatagozatosaink együtt szerepelnek. A keleties történet bátorságról, kitartásról, leleményességről és persze tenni akarásról szól - mondta el hírportálunk kérdésére Énekes István rendező-koreográfus.
A gyermekszínházi bérlet soron következő előadása decemberben lesz, amikor a Forrás Színház székely betlehemes mesejátékot hoz el városunkba a kicsik legnagyobb örömére.

Képek:

A darabról:
A tibetiek réges-régen nem ismerték a gabonát.  A legenda szerint a csodálatos árpaszemet, melynek termése az egész népet táplálja majd,az ifjú Acsunak kellett ellopnia a gonosz kígyókirály Kabule barlangjából. Vajon sikerül-e a vakmerő vállalkozás? Sikerül-e Acsunak megszerezni az aranyárpát, és megtalálnia élete párját.
Forrás: internet

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!