Tekergők Klubja


2009-08-14 22:48:21  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Tekergők Klubja főképe
Idén indult újra a Tekergők Klub, új gyerekeket toborozva. Mező Róbertné és Tóth Ildikó, családgondozókat, akik az Egyesített Szociális Intézmény Gondozási Központ Gyermekjóléti Szolgálatánál dolgoznak-kérdeztük meg munkájukról.
2009-ben is útjára indult a Tekergők Klubja, melyben régi és új arcok részvételével  folytatták a már korábban elkezdett munkát. Az Egyesített Szociális Intézmény Gondozási Központ Gyermekjóléti Szolgálatánál dolgozó Tóth Ildikó és Mező Róbertné családgondozók vezetésével kerülnek  megvalósításra a programok, melyek a gyermekek hasznos szabadidő-eltöltésén túl más célokat is megfogalmaznak.

Mi a Tekergők Klub célja, tevékenysége?

-A klub célja, hogy a gyerekek érzelmi, akarati és szociális képességeit fejlesszük. Fontos még a gyerekek megtanítása a játék és a közös játszás formáira, együttműködő képességük fejlesztésére, a türelem javítására az ismeretlen játékok megtanulásához.
A klubfoglalkozások és kézműves programok során lehetőségük van rajzolni, gyöngyöt fűzni, zsinórt fonni. Fejleszteni szeretnénk a zenei, grafikai képességeiket is. Ennek szolgálatában áll a közösen kialakított klubrend, játékok, és ünnepek. Pl: családias uzsonnák, beszélgetések.

Van már az idei évre programjuk? Mit fognak csinálni a különböző foglalkozásokon?

-A klub első foglalkozása már februárban meg is volt. Akkor álarcot készítettük a farsangra. Látogatást tettünk márciusban a Pápai Rendőrkapitányságon. Húsvéti játszóházat tartottunk áprilisban, ahol tavaszt idéző ajtódíszt készítettünk a gyerekekkel, tojást festettünk és a fiúknak locsolóvers-mondó versenyt rendeztünk.  Tavasszal, amikor már jobb idő lett, egynapos kirándulást tettünk a kupi tanösvényhez, ahol volt módunk sütni-főzni is. Ez a program volt idáig a legérdekesebb, a gyerekeknek nagyon tetszett.
Júliusban a várkertben, egy tanévzáró uzsonnaparti keretében számháborúztunk. A nyárra csocsó- és asztalitenisz bajnokságokat szerveztünk.
Szeptemberre egy tanulás-módszertani foglalkozást tervezünk egy meghívott előadóval, mert különösen fontosnak tartjuk, hogy a veszélyeztetett, hátrányos helyzetben élő gyermekek elsajátítsák az alapjait a tanulás-módszertani ismereteknek.
Októberben egy prevenciós filmet vetítünk nekik a szenvedélybetegségekről. Utána erről fogunk majd beszélgetni, együtt dolgozzuk fel a témát.
Decemberben pedig készülünk a karácsonyra, ablak-asztaldísszel.

Kiket várnak ezekre a programokra elsősorban?

-A programok megrendezésénél a hátrányos helyzetű felső tagozatos korosztályt szólítottuk meg.
 
A klubban tett látogatásom idején zajlott az asztalitenisz- és csocsó bajnokság. A fiatalok szívesen elmondták véleményüket a Tekergők Klubjáról.

Tóth Gyula: Nagyon szeretek ide járni. Sok barátom, ismerősöm lett a klubból. Sokat tudunk játszani együtt. Nekem a legjobban a rendőrségi látogatás tetszett. Megnézhettünk a bilincstől kezdve az ujjlenyomatolvasóig mindent.

Nagy Viktória: Azért jó ide járni, mert nem unatkozok, sok hasonló korú gyerekkel vagyok együtt. Pingpongozni szeretek a legjobban. A kupi kirándulást tartom a legmaradandóbb emléknek, sétáltunk a tanösvényen, közben sok érdekes állatot, növényt láttunk, főztünk is bográcsban.

 Babos Petra


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!