Csapadékcsatorna építés és szegélyezés – készül a tapolcafői kerékpárút


2011-11-07 07:50:59  | cikk: HuHa  | 


Csapadékcsatorna építés és szegélyezés – készül a tapolcafői kerékpárút főképe
Folyamatosan haladnak a kivitelezők a Tapolcafő elejétől a református templomig tartó gyalog-kerékpárút építésével. Az októberben megkezdett munkálatok mellett – egy másik beruházás keretében – az ivóvíz-hálózat felújítása is megtörténik az érintett szakaszon, a kerékpárút kiépítéshez tartozóan pedig a telefonhálózat oszlopainak egy részét át kell helyezni az új út nyomvonalából és ki kell építeni az új csapadékcsatorna-rendszert. Jelenleg ezek a munkálatok folynak a településrészen.
-A munka folyamatosságának biztosításához elsődleges volt az oszlopok áttelepítése, ennek nagy része már megtörtént, a légvezetékek vezetése folyamatban van és az építők az ivóvízhálózat felújításának előrehaladásával folytatják majd ezt a munkát. A területen dolgozóink jelenleg a csapadékcsatorna-hálózat cseréjét végzik, de a falu elején már megtörtént a kerékpárút nyomvonalának kialakítása, szegélyezése és murvázása is. Kicsit beljebb a 83-as számú főút szegélykövezése zajlik a gyalog-kerékpárút védelmében és a múlt héten megkezdtük a Mogyorósi éren áthaladó híd építését is – sorolta az aktuális munkákat Kovács Imre, a kivitelező Magyar Aszfalt területi igazgatója.
A gyalogosok és kerékpárosok részére épülő új út a településrész elején a kerítések mentén halad - itt megmaradt a földárok a csapadékvíz elvezetésnek -, beljebb pedig a főút mentén fut végig a templomig. Ezen a szakaszon szegély és keskeny zöld sáv választja majd el a kerékpárutat a főúttól. A beruházás keretében a kapubejárókat is megerősítik, hiszen azok keresztezik az új utat. A kivitelező tervei szerint még a hideg idő beállta előtt az aszfaltburkolat is rákerül a kerékpárútra – ez nemcsak a határidő tartása miatt fontos, hanem az útburkolat minőségének biztosítása miatt is.
A kerékpárút építés némi kellemetlenséggel jár az itt élők számára, hiszen a kapubejárók előtt zajlanak a munkálatok, ám a kivitelezők ügyelnek arra, hogy minden nap végén biztosítsák az ingatlanokra való behajtást a lakóknak. Kovács Imre elmondta, eddig nem érkezett panasz hozzájuk emiatt.
Az európai uniós támogatással épülő gyalog-kerékpárút szakasz várhatóan a hónap végére készül el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!