Családi hétvége az ősz jegyében


2011-11-06 17:12:55  | cikk: mo  | 


Színes, őszi falevelekből, termésekből és más természetes anyagok felhasználásával készültek a mutatósabbnál mutatósabb asztal-és ajtódíszek, ajándéktárgyak a családi hétvégén a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban. A kézműves játszóházban szülők és gyermekeik közösen barkácsolhattak, készíthették el a legkülönfélébb tárgyakat, a lényeg az volt, hogy azok mind természetes anyagokból álljanak össze. A családi délutánon a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kreatív tagjai segítették a gyerekeket és szüleiket a tárgyak elkészítésében. Volt, aki kerámialámpást készített, volt, aki üdvözlő díszt otthona ajtajára, de volt olyan is, aki pedignádból font virágot. A vidám foglalkozást különleges reformétel-kóstoló egészítette ki a JMSZK Életmód Klubja közreműködésével. Borbély Éva, a klub vezetője természetes és egészséges alapanyagokból készült süteményt, csipszet és egyéb finomságokat hozott, melyeket a gyerekek megkóstolhattak, az édesanyák pedig azonnal le is írhatták az ízletes ételek receptjeit.
Bognárné Novák Ilona művelődésszervező érdeklődésünkre elmondta, minden ünnepkörhöz kapcsolódóan megszervezik a kézműves családi délutánt, melynek célja, hogy szülő és gyermek együtt alkosson, barkácsoljon és közösen jól érezzék magukat. A foglalkozások alkalmával rendszerint természetes alapanyagokból dolgoznak, hogy ezzel is ösztönözzék a gyermekeket a természet megismerésére – tette hozzá Bognárné Novák Ilona.
A családi délután népszerű a pápaiak körében, az asztalok mindig megtelnek ügyes kezű gyerekekkel, édesanyákkal vagy éppen kreatív apukákkal. A mai őszi foglalkozás az Igazmondó juhász című mesejátékkal zárult a Szó és Kép Színpad előadásában.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!