Már készül a delegáció Schwetzingenbe


2009-11-26 20:16:01  | cikk:  | 


Partnervárosunkban, a németországi Schwetzingenben minden évben megrendezik a hagyományos karácsonyi vásárt, melyre évek óta kilátogat Pápa város küldöttsége is. Idén azonban, az eddigi évek gyakorlatától eltérően Schwetzingen mindhárom partnervárosa – a franciaországi Lunéville, az olaszországi Spoleto és Pápa is – bemutatkozik december 2-7 között a hangulatos eseményen.

- Ez adta az ötletet, hogy a Pápára oly jellemző, a helyi kézművesek által készített tárgyak mellett a Pápai Hús 1913 Kft. jellegzetesen magyar termékeivel bővítsük gasztronómiai kínálatunkat. Mindehhez pedig kapcsolódjon a Pápai Tourinform Iroda anyaga, amely a város és környéke idegenforgalmi szolgáltatásait mutatja be – hangsúlyozta Rádi Róbert, művelődési osztályvezető.

E nagyszabású eseményen Schwetzingen valamennyi partnervárosa bemutatkozik, és lehetőségük nyílik kulturális, gasztronómiai és művészeti értékeik népszerűsítésére. Mindezt segítendő ma már egy olasz üzletember által üzemeltetett ún. partnervárosi bolt is működik a német városban, ahol minden termék folyamatosan elérhető és megvásárolható a schwetzingeniek számára – tudtuk meg Rádi Róberttől.
A pápai delegáció a képviselőtestület tagjaiból áll, melyhez minden évben csatlakozik egy olyan intézmény, vagy civil szervezet képviselője, akinek van partnerkapcsolata Schwetzingenben. Ezúttal Horváth Adrián, Pápa Város Fúvószenekara karnagya utazhat a rangos eseményre – tette hozzá a művelődési osztályvezető.
Az elmúlt években a Pápai Musical Stúdió több ízben kapott bemutatkozási lehetőséget a schwetzingeni karácsonyi vásár kulturális programjai keretében. Fellépésük hatalmas sikert aratott, olyannyira, hogy az idei rendezvényen is őket szeretnék színpadon látni a program szervezői. Ennek örömére a hivatali delegáció a Pápai Musical Stúdió 8 énekesével egészül ki az idei évben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!